Sihr i džinni

Primjer liječenja sihra rastavljanja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dosao mi je covjek i rekao da ga zena mrzi i ne zeli da zivi s njim. “I pored toga ja je puno volim” , rekao je on. Ova mrznja dosla je iznenada i bez ikakvih predznaka.

Nakon sto sam proucio Kur’anske ajete, pala je u nesvijest i potekao je ovaj dijalog:
– Zasto si usao u ovu zenu?
– Dosao sam putem sihra. Jedna zena joj je napravila sihr i stavila ga u flasicu sa mirisom. Isao sam iza nje neko vrijeme sve dok nije usao lopov u njenu kucu, ona se uplasila i ja sam tada usao u nju.

(Ovdje treba da upozorim da sihirbaz salje dzina tamo gdje to zeli onaj koji trazi pravljenje sihra. Dzin slijedi zelju onoga koji zeli sihr, i vreba priliku da ude u osobu kojoj je namijenjen sihr. Postoje cetiri situacije koje dzin koristi za ulazak:
1. Veliki strah,
2. Zestoka srdzba,
3. Veliki nemar u vjeri,
4. Predanost strastima.

Ako se covjek izlozi jednom od ovih stanja, pruzio je priliku sejtanu da ude u njega. Ako spomene Allahovo ime ili ako je pod abdestom, u tom slucaju dzin ne moze uci. Kaze se – tako sam cuo od mnogo dzina (ako su istinu govorili) – da, ako covjek spomene Allahovo ime u momentu ulaska dzina, dzin ce biti spaljen. Zato je momenat ulaska u covjeka najtezi momenat za dzina.)

– Ova zena je dobra i jadna, rece dzin.
– Onda izadi iz nje iz poslusnosti prema Allahu i ne vracaj se.
– Hocu, ali pod uslovom da pusti drugu zenu.
– Taj uslov se odbija, ili ces izaci ili cemo te muciti.
– Izaci cu.

Izasao je, hvala Allahu. Nema snage niti moci osim kod Allaha. Zatim se ispostavilo da je tvrdnja dzina kako je sihr napravila neka zena bila lazna. Dzini lazu da bi napravili razdor medu ljudima, boj se Allaha i nemoj im vjerovati.

Iz knjige” Ostri mac u borbi protiv zlih sihrbaza” , autor: Vehid Abdusselam Bali
prevod na bosanski: hfz. Senaid Zaimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta