Sihr i džinni

Štit od sihra i džinna

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prvi stit
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Ko pojede sedam hurmi (datula) na taste, taj dan mu nece nastetiti ni otrov ni sihr”. (hadis biljezi Buharija) Znaci hurme treba pojesti u jutro na taste, ako je moguce da hurme budu medinske, to je ono sto se trazi, a ako nemas medinskih, onda bilo koje druge hurme do kojih mores doci.

Drugi stit

Sihr nema uticaja na muslimana pod abdestom. Musliman pod abdestom ima nad sobom zastitu meleka koje salje Milostivi Allah dz.s.. Od Ibnu Abbasa r.a. prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Cistite svoja tijela, Allah vas ocistio. Ni jedan rob nece zanociti cist, a da ne zanoci sa njim u njegovoj odjeci melek. Ne prevrne se ni jednom, a da melek ne kaze: “Gospodaru, oprosti Svome robu, jer je on zanocio cist.” (Et-Taberani)

Treci stit

Prouci ove ajete, svaki dan nakon aksam-namaza:
1. 1-5 ajet suretul-Bekare,
2. ajetul-Kursijj i dva ajeta poslije nje,
3. tri zadnja ajeta suretul-Bekare (Ed-Darimi). Te noci i narednog dana ces, Allahovom voljom, biti sacuvan od dzina i sihra.

Cetvrti stit

Prilikom izlaska iz kuce reci: “Bismillahi, tevekkeltu alellahi, la havle ve la kuvvete illa billahi” (U ime Allaha, oslanjam se na Allaha, nema snage ni moci osim od Allaha). Ako to kazes, za tebe ce biti receno: “Dovoljno si rekao, sacuvan si, upucen si i zabranjeno je sejtanu da ti prilazi.” A sejtan rekne drugome sejtanu: ” Sta mozes uraditi covjeku koji je upucen, ispunio svoju obavezu i koji je sacuvan.” (Ebu Davud)

Peti stit

Jedano od mjesta gdje dzinni cesto iskoristavaju priliku da udju u insane je klozet (wc). Od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, je potvrdjeno da je prilikom ulaska u u klozet ucio: ” Bismillah, Allahumme inni e’uzu bike minel hubusi vel habaisi.” (U ime Allaha, Gospodaru moj , uticem ti se od muskih i zenskih sejtana).

Sesti stit

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: ” Kada bi neko od vas prije nego sto pridje zeni (prije seksualnog cina) proucio: “Bismillah, Allahumme dzennibnes-sejtane ve dzennibis-sejtane ma rezaktena” (U ime Allaha, Allahu moj, udalji od nas sejtana i odstrani ga od onog s cim si nas opskrbio) i iz toga akta dobili dijete, ne bi mu nikad sejtan naudio.” (Buharija) Dovu treba da uci i muskarac i zena prije odnosa.

Jedan mi je dzin, nakon sto je primio Islam i pokajao se, ispricao da je sa covjekom (bolesnikom iz kojeg je izasao) ucestvovao u spolnom aktu, jer nije izgovarao uvu dovu. Jedan drugi dzin mi je rekao ” Allah vam je dao jako oruzje s kojim nas mozete nadvladati, ali ga vi ne koristite”. “Ko je to oruzje” – upitao sam. “Zikr vaseg Poslanika (tj. zikr koji nam je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem preporucio)”.

Sedmi stit

Nakon sabah namaza prouci stotinu puta: ” La ilahe illallahu vahdehu la serike leh, lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kulli sejin kadir.” U hadisu se spominje da onaj ko ovo kaze da ima nagradu kao da je oslobodio deset robova, upise mu se stotinu dobrih dijela a izbrise stotinu losih, I TOG DANA BUDE ZASTICEN OD SEJTANA SVE DOK NE OMRKNE i niko na Sudnjem danu nece doci ni sa cim vrijednijim, osim onoga ko je to cinio vise od njega. (hadis biljezi Buharija). A ko prouci ovaj zikr stotinu puta prije aksama, zasticen je od sejtana u toku te noci.

Nastavice se, inshaAllah

Iz knjige” Ostri mac u borbi protiv zlih sihrbaza” , autor: Vehid Abdusselam Bali
prevod na bosanski: hfz. Senaid Zaimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta