Aktuelno

Radost udruženja “Vezir”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Danas poslije ikindija-namaza u udruženju “Vezir” imali smo čast i zadovoljstvo prisustvovati svečanosti promocije 1. hafiza sekcije škole Kur’ana našeg udruženja.
 
Naime, mladi hafiz Musa Kovač, koji je ove godine završio 9. razred Osnovne škole Travnik, danas je pred svojim muhafizom mr. Ajdinom Kovačem proučio posljednju stranicu Kur’ana časnog u prisustvu mnogih članova i simpatizera ovog mladog udruženja.
Musa Kovač rođen je 23. marta 2006. godine, od oca Ajdina i majke Amele Hadžić.
 
Molimo Allaha, džellešanuhu, da našeg hafiza Musu učini iskrenim u riječima i djelima, i da sve ono što je naučio u praksi primijeni, i da bude poticaj djeci iz našeg udruženja, kao i svoj drugoj djeci, da uz Allahovu pomoć, a zatim uz trud i veliko zalaganje, Kur’an nauče u ranoj mladosti, tim prije jer je učenje u mladosti slično klesanju u kamenu.
 
Allahu dragi, Ti daj da mi i naša djeca žudimo za učenjem Kur’ana napamet, daj da u tome budemo nadasve iskreni, učini nas jednima od onih koji nauče Kur’an te druge njemu poučavaju, baš kao što je kazao naš voljeni Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem:
“Najbolji su oni koji nauče Kur’an, a zatim njemu druge poučavaju.”
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta