Pokajnici

Robijeva priča💚 ‘Islam me spasio od života kriminala’

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Bivši bajker Robi Maestracci odustao je od kriminalnog života kada se prije nekoliko godina vratio islamu. “Bilo je to loše vrijeme. Bio sam izgubljen, radio sam loše stvari. Bio sam tipičan kriminalac, umiješan u sve što je povezano s drogom. Nisam živio dobrim životom. Nisam bio zadovoljan sobom. 2007. godine osuđen sam na 10 mjeseci zatvora zbog krivičnih djela vezanih za drogu. Da budem iskren, to mi je tada dobro došlo, jer uopšte nisam vodio zdrav život. Ostajao sam budan po dvije, tri noći, ponekad i više, išao na žurke, loše se hranio, pa kad sam došao u zatvor bilo je dobro jesti i spavati i opet biti zdrav. Nije bilo tako loše kao što sam mislio da će biti, ali zatvor svakako nije cilj koji ste sebi postavili.

Kada sam izašao, vratio sam se starom načinu života, nisam čak ni zastao. Nastavio sam da radim iste stvari sa istim ljudima. Vjerovao sam u Boga, ali teološki nisam bio zadovoljan hrišćanstvom. Negdje u podsvijesti, oduvijek sam želio da čitam Kur’an i da odem u džamiju.

Jednom sam imao jako loš dan i osjetio sam da moram doprijeti do nekoga. Pronašao sam broj telefona taksiste po imenu Muhamed kojeg sam upoznao nekoliko sedmica ranije. Nazvao sam ga i pitao da li mogu s njim u džamiju. Pitao me zašto, a ja sam rekao: ‘Vidi, treba mi neka smjernica, treba mi pomoć”, pa me je pokupio i te večeri me odveo u džamiju. To je bilo to. Razgovarao sam sa jednim od imama i gledao sam braću kako se mole. Imao sam taj potpuni osjećaj spokoja u sebi. Bio je to onaj osjećaj povratka kući, pripadnosti.”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta