Poučne priče i tekstovi

Sedam godina u nepokornosti Allahu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moj rođeni brat mi je ispričao jako poučnu, svoju životnu priču. Odmah na prvoj godini fakulteta je upoznao djevojku, ljubav svog života, zaljubio se i jako se vezao za nju. Godinama su izlazili, zabavljali se, družili, hodali, planine, mora, doline, koncerte, nema gdje nisu išli. Po par dana na more zajedno, u drugi grad na vikend. Nema gdje nisu išli i šta sve nisu radili. Dugih 7 godina su proveli u nepokornosti Allahu, kršeći Njegove propise, čineći sve što je On zabranio. Jedne noći, mladić nije mogao spavati, pa je na kompjuteru gledao razne klipove i tad je naletio na jedno vjersko predavanje koje je u potpunosti promijenilo njegov život. Tu noć je proveo budan, preispitao se, isplakao se, prepao se, isto kao da se tek probudio, kao da je tek u realnost zakoračio. Postao je svjestan budućeg svijeta i pitao se šta li je on pripremio za taj vječni svijet.

Pokajao se Allahu za grijehe koje je činio. Čim je svanulo, nazvao je svoju djevojku i sve joj ispričao. Rekao joj je da je voli, ali da više ne želi činiti grijehe sa njom. Ona je mislila da se šali. Nakon par dana je uvidjela da on istinu govori. Već je i ona bila ušla u neke godine, a i voljela ga je, bio joj je prva ljubav i nije htjela tek tako odustati od njega. Malo pomalo, i ona je krenula slušati predavanja. Uskoro je došao i ramazan. Nikad do tad nijedan dan nisu ispostili. Odlučili su da taj ramazan bude prekratnica u njihovim životima. Tako je uistinu i bilo. Ispostili su cijeli ramazan, svaku teraviju i sabah u džamiji obavili.

Promijenili su se iz temelja. Djevojka se i pokrila, stavila je krunu. Mladić pustio bradu i udaljio se od svih grijeha koje je do tad radio. Potpuno su se preporodili. Nikad takvu ljepotu u životu nisu osjetili. Počeli su da razmišljaju i o braku. Uskoro su se vjenčali. Bili su presretni što su uspjeli nastaviti svoju vezu bez grijeha koje su ranije činili. Bili su sretni u braku. Još su više vjerski ojačali. Godine su prolazile, a oni nisu uspjevali da dobiju dijete.

Ustrajali su u dovama, u noćnom namazu i nakon punih 10 godina su dobili dijete. Na samom pragu 40. godine su postali roditelji. Brat često kaže da je siguran da ga je Allah iskušao s tim jer je dugo godina činio grijehe s tom djevojkom. Zahvalan je Allahu jako na svemu. Imaju samo jedno dijete, ali su sretni i zadovoljni. Kažu da ih je mogao Allah i bez njega ostaviti i da im je i dao dijete iz Svoje milosti.
 
Stoga, moja omladino, povucite ručnu. Zapitajte se gdje ste i šta radite. Činite li grijehe u vezama, radite li ono što je Allahu mrsko? Imajte na umu da vam neće uvijek sve biti potaman i da vas Allah može iskušati raznim belajima u braku zbog grijeha koje činite u vezama. Prestanite na vakat. Nikad nije kasno za novi početak. Mog brata i nevjestu je Uzvišeni sačuvao i podario im da osjete slast sedžde i vjere. Sretni su jer ih Allah nije u neznanju ostavio.
 

Nemojte se pravdati da to radi većina. Neka rade, nemojte vi. Ne dozvolite nikom da vam kalja čast i ne činite ono zbog čega će Allah biti srdit na vas. Klonite se grijeha. Krenite ka lađi spasa. Nikad nije kasno. Onaj ko je iskren i ko vas voli, pristat će na sve vaše zahtjeve. Ponudite vašim djevojkama i mladićima da krenete novim, hairnijim, čistijim stazama ka braku, pa vidite reakciju. Ako su dobri za vas, vašu vjeru i za vaš budući život, ostat će, a ako ne pristanu, zahvali se Allahu što ih je udaljio od tebe i kreni koracima spasa.

Minela M.
 
 
 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta