Brak i islamska porodica

Seks je čist! / Kako usrećiti i zadovoljiti svoju ženu?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Stid je dio dobrog odgoja i karaktera. Sam Poslanik, alejhis-selam, je kazao: “Stid donosi samo dobro“. (El-Buhari i Muslim). Ali, islam također uči da je svo Allahovo stvaranje lijepo i čisto posebno kada je riječ o dijelovima tijela ljudskih bića koja su stvorena da budu Njegovi zastupnici na Zemlji. U nekim religijama, ljudi su tradicionalno vjerovali da su intimni dijelovi žene na neki način nečisti ili prljavi, ili čak zli. Sa islamskog stanovišta to je…

besmislica – to su jednostavno dijelovi žene kako ju je Allah stvorio. Kritizirati ili prezirati ih isto je što i kritizirati samog našeg Stvoritelja, koji je iz Svoje milosti ženama dao takvu ‘opremu’ i priliku za fizičko izražavanje ljubavi i jedinstva. Ako mu je žena halal, on može gledati sve dijelove njenoga tijela. (Ez-Zebidi, Ithafu ‘s-sadeti ‘l-muttekin, 5: 331) Suprugu je dozvoljeno da gleda intimne dijelove svoje supruge. (Hurasani, Šerhu Muhtesari Khalil, 3: 4)

U ovom smislu vrlo je relevantan sljedeći kur’anski ajet: “Ako prema ženama svojim gađenje osjećate, može biti da je Allah u onome što vi mrzite podario dobro obilno!” (Kur’an, 4:19) Svako ko seksualne organe svoje supruge smatra prezrivim, vrijeđa Stvoritelja i zanemaruje Njegov plan i mudre razloge. Seks nije prljav ako par nije prljav, bilo fizički, bilo da nose ‘prljave’ misli samozadovoljavanja i zloupotrebe svoga partnera. To ne bi trebalo da bude problem za muslimane, koji imaju tako jasne upute o osobnoj higijeni koje traže da svoje intimne dijelove tijela peru po nekoliko puta dnevno, što nije slučaj ni sa jednom drugom religijom.

Ali, uz uobičajenu muslimansku higijenu, ako muž osjeća da je njegova supruga, nečista vrlo mu je jednostavno da iskoristi svoje pravo šefa i naredi joj da se opere. Istovremeno, muškarac ima obavezu da bude siguran da je i sam čist! Neke žene imaju iste predrasude o čistoti muških intimnih dijelova. Nemojte zaboraviti da muškarac urinira i izbacuje spermu kroz isti kanal, što nije slučaj sa ženom! Njen urin dolazi iz zasebnog otvora potpuno različitog od onoga namijenjenog fizičkoj intimnosti. Suprug vrlo jednostavno može dotaknuti vaginu svoje supruge i klitoris a da uopće ne dotakne dio iz koga dolazi urin.

Plemeniti Poslanik je preporučio redovno uklanjanje dlačica sa stidnih mjesta, jednu nezgodnu operaciju za ženu, ali vrlo stimulativnu za čist i stimulirajući odnos prema seksualnom životu. Ako muž i nakon tuširanja prije seksa i upotrebe omiljenog parfema još uvijek misli da mu je supruga nečista, onda je on velika neznalica i bogohulno kritičan prema Allahovom stvaranju i namjerama, te zanemaruje svoju obavezu.
***********************************

Kako mogu usrećiti i zadovoljiti svoju ženu?

Važno je da muškarci razume da sve žene nisu iste, već da su, ustvari, individualna živa bića. One nemaju automatske reaktivne mehanizme, već su njihovi odgovori suptilni i bivaju potaknuti svakovrsnim stvarima. Suprotno veoma raširenom muškom mitu, ljubav koju žena gaji za muškarca nema nikakve veze sa veličinom ili oblikom njegovih intimnih dijelova.

Većina žena uopće ne nalaze simpatičnim mušku opsjednutost veličinom, štaviše mogu biti zastrašene nečim što smatraju prevelikim za njih (iako svi znamo da bebe, neke sa glavama veličine grejpfruta moraju izaći iz istog otvora!). U svakom slučaju, sve dok je ‘dotični’ u uspravljenom položaju duži od 7,5 cm, bit će savršeno u stanju dovesti ženu do orgazma s obzirom da dublji dijelovi vagine nisu posebno osjetljivi.

Što se muškarčevog tijela tiče, neočekivane stvari kao što su oblik njegovih ruku, prefinjenost oblika njegove glave, način na koji stoji ili hoda, njegova bedra, snaga njegovih nogu, njegov vrat ili fine dlačice na njegovom obrazu, mogu više privući ženu nego razmišljanje o stvarnom izgledu njegove seksualne opreme. U osnovi, ono što najviše privlači ženu je muškarčeva muževnost. To može čak biti i njegova nespretna stidljivost, ili njegova tvrdoglava odlučnost, ili njegova sposobnost da preuzme vodeću ulogu. Zaista, ako je muškarac dobar lider i dominantan partner, najljepša stvar u braku s njim bit će njegova sposobnost da se ‘spusti sa visina’ i uradi ili kaže stvari samo da bi priuštio zadovoljstvo svojoj supruzi.

Mnogo vise, na ove teme, mozete naci u knjizi: “Vodic za muslimanski brak” koja se nalazi OVDJE .

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta