Za sestre

Sloboda žene i njeno robovanje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zar nije čudno da je krah svih civilizacija rezultat slijedećeg:
– Istaknutosti žene u društvu
– Njene neozbiljnosti u sudbinskim pitanjima društva
– Njen moralni pad

Allah dž.š. želi svojim mudrim zakonom ženi osigurati blagostanje, čast i stabilnost a neki neozbiljni pojedinci joj žele: napor veliki, poniženje, uznemirenost i poremećaj.
Mi smo prevareni sa scenama i prizorima da Zapadnjak poštuje ženu kroz razne klubove i asocijacije, a u isto vrijeme ne primjećujemo kako to oni postupaju s njima u kućama, i ne primjećujemo kako to oni žene poštuju i kako govore o njima u pripovjetkama, poslovicama i romanima.
Oni im daju prednost na zabavama, a zapostavljaju ih u kućama. Ljube ruke ženama na javnim mjestima a šamaraju ih u kućama. Pretvaraju se da im priznaju jednakost spolova, a ne priznaju im tu jednakost u dubinama dušama svojih.

Oni tvrde da mi u islamu mi omalovažamo ženu, iako mi uopšte ne udaramo ženu, a tvrdi da oni poštuju, a stalno je tuku ? Pa ko to onda poštuje ženu, a ko uistinu omalovažava ženu ?

Žena koja smatra da je njeno zadovoljstvo i sreća u očuvanju njenog ugleda i časti, zna kako će odgajati djecu koja će čuvati ugled i čast ummeta, dok žena koja vidi svoju sreću u zadovoljavanju svojih slasti i prohtjeva, odgojit će djecu, kojoj nimalo neće biti teško da izdaju ugled i čast ummeta na putu zadovoljavanja njihovih strasti; kakve li samo razlike, između generacije koja čuva ugled i čast ummeta, i generacije koja će ga izdati.

Narod koji promatra ženu razborito i ozbiljno, taj narod žena neće moći poraziti u ratu, dok narod koji promatra ženu na način da joj treba robovati kroz strasti, a da je treba omalovažavati kao ljudsko biće, takav narod će u radu poraziti bludnice i plesačice, i to putem zavođenja i špijuniranja.

Neka pitaju malo historiju, oni koji tvrde da žele preporod i napredak ummetu našem, i neka ne odustanu od uništavanja egzistiranja porodice kod nas: da li su propali najjači narodi i civilizacije u historiji, osim kada su im na vlast došli oni koji poput njih misli o seksualnosti i oni koji istu filozofiju imaju po pitanju žene u društvu ?!

Čuvaj se o kreposna ženo

Čuvaj se o kreposna majko i kreposna kćeri, njihovih varanja da te žele osloboditi od ropstva tvog, i da žele prekinuti okove tradicije, oni te, uistinu, žele naputiti ka robovanju neznanja, robovanju neobuzdanim strastima, žele te staviti u okov truhle im tradicije, okove iskorištavanja u svrhu grijeha i spletki, čuvaj se budi oprezna, ženo kreposna, jer riba se peca u mrežu samo kada je udica jako skrivena, a ribu lovi ribar, samo nakon što riba proguta udicu.

Mustafa es-Sibai

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta