Aktuelno

Šta od tebe sestro hoće oni koji pozivaju neograničenim, navodnim slobodama?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Naši su neprijatelji shvatili da je kvarenje muslimanke izuzetno jako oružje, koje mogu upotrijebiti za rušenje islama, pa su zato još u prošlom stoljeću isplanirali kako da skinu hidžab. Tako je bivši premijer britanske vlade rekao: “Moramo oslabiti snage islama tako što ćemo skinuti hidžab sa lica muslimanke, a onda njime prekriti Kur’an (tj. da ne rade po njemu)!” A jevrejski lider Froj Berger u svojoj knjizi “Arapski svijet danas”, kaže: “Žena je ta osoba u muslimanskom društvu koja može najviše uraditi na udaljavanju cijeloga njihova društva od vjere!”

Uistinu, ti nesretnici, zajedno s njihovim gospodarima na Zapadu, od tebe žele, konkretno i precizno, sljedeće:
1. Da kršiš naređenja i zabrane svoga Stvoritelja, pa da tako budeš najopasnije sredstvo za širenje razvrata i glavni element uništavanja porodice, društva, pa i cijele zajednice muslimana, kao što je rekao jedan od njihovih istaknutih vođa: “Čaša i pjevačica će srušiti muhamedansku zajednicu više nego hiljadu topova! Zato ih navedite da se maksimalno odaju strastima!”
2. Da budeš poluga rušenja čednosti, čistote i svih ostalih islamsko-moralnih vrijednosti kako bi naši neprijatelji zavladali našim prostorima i pljačkali naša dobra, jer je poznato da je lahko ovladati društvom koje je razjedinjeno i rascjepkano.
3. Da ti, koja si dragocijeni dragulj, budeš jeftina roba, pa da taj ološ i njihova gospoda trguju tvojim tijelom na današnjim pijacama robljem, te da im ti poslužiš kao ponižavajuća propaganda kojom privlače mušterije i da tvojim golim ili polugolim slikama uljepšavaju svoje raznorazne reklame.
4. Da budeš lahak plijen i sladak i ukusan zalogaj razjarenim vukovima koji izgaraju od želje da unište tvoju čednost i oskrnave tvoju čast.
5. Da budeš lijepa lutka s kojom će se oni nezasitim strastima poigravati kako god oni hoće, u koje god vrijeme hoće i po cijeni koju god oni hoće! Pa kada te se zasite, što će se sigurno brzo desiti, sa poniženjem će te odbaciti, da bi se poigrali sa drugom lutkom! Pa kada zađeš u godine i uvehne tvoja ljepota, što će se sigurno desiti, bićeš ostavljena i zaboravljena, bez muža koji bi ti pravio društvo, bez djece koja bi te pazila i bez unučadi koja bi se s tobom igrala. Zato se čuvaj, sestro, takvog tragičnog završetka i tog mračnog tunela, u koji nije dospjela ni jedna djevojka ili žena, a da nije zalutala i pohitala da izvrši samoubistvo, kao što je to prije izvjesnog broja godina uradila Dalida, francuska pjevačica koja je dostigla vrhunac navodne umjetničke slave. Prije nje samoubistvo je izvršila i Merlin Monro, najpoznatija, najljepša i najizazovnija glumica Holivuda! Prije nego je skončala svoj život, ona je napisala u svom oproštajnom pismu: “Ja sam najnesrećnija žena na Zemlji, jer nisam mogla biti mati! Častan porodičan život smatram vrijednijim od svega drugog, jer se ženina stvarna sreća krije upravo u tome čistom životu…” Na kraju pisma ona poručuje: “Angažman bilo koje žene u filmu čini je jeftinom i bezvrijednom robom, bez obzira na to koliko lažne slave i ugleda stekla! Savjetujem svim djevojkama da se ne bave glumom, kako ne bi skončale poput mene.”

A u cijelome svijetu čuvena francuska pjevačica, Dalida, koja je dosegla vrhunac takozvane “umjetničke slave” i koja je posjedovala milione dolara, prije nego stoje izvršila samoubistvo, izjavila je: “Žalim za stabilnim porodičnim životom, kojeg nisam oformila zato što nisam mnogo ni razmišljala o braku i rađanju djece! Potpuno sam se bila predala poslu i tako sam prevarena tim umjetničkim životom. Osjećam samoću koja ubija…”

To su samo dva od stotina gorkih primjera i iskustava kroz koje su prošle te poznate žene koje su imale sve ono o čemu ti sanjaš i u snu i na javi. Međutim, uprkos tom velikom bogatstvu, slavi i opčinjenosti miliona ljudi njima, one su sve više bile nesretne, kao rezultat zastranjivanja od prave ljudske prirode i udaljavanja od Božije staze. Zato, sestro, uzmi pouku iz toga, jer, kao što se kaže: “Sretan je onaj ko uzme pouku od drugog.” Još jednom te upozoravamo da ne padneš u to strašno šejtansko leglo i savjetujemo te da budeš bogobojazna i da se pripremiš za susret sa Allahom, prije nego što te zadesi Njegova strašna kazna.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta