Aktuelnosti

Termin za dolazak učača rukje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ucac rukje, brat Enes Beganovic ce, insAllah, boraviti u gradu Malmö-u u Svedskoj od 5 – 15 aprila 2011 godine u prostorijama mesdzida Sabr. Adresa mesdzida je Ramelsväg 103 Malmö. Dakle kao sto ste vec imali priliku da procitate na NUM stranici mi smo obecali da cemo, insAllah, pokusati da organizujemo Enesov dolazak ako bude dovoljno prijavljenih i posto je se prijavilo….

nesto preko 50 osoba, ugovorili smo sa Enesom ovaj termin. Hvala Allahu koji nam je omogucio da to u djelo sprovedemo!

Prijava za lijecenje rukijom trajala je do 28.02.2011. i s tim datumom je zavrsena prijava. A do tada se prijavio veliki broj brace i sestara iz Svedske, Danske, Norveske i Njemacke. Ukupno se prijavilo, kao sto rekosmo, preko 50 osoba.

S tim da nas je brate Enes zamolio da napomenemo, da on ne moze nikom garantovati da ce od jednog ucenja covjeku nestati bolesti. Allah Uzviseni daje lijeka onom kome On hoce? Nekom je potrebno samo jednom da mu se prouci,a nekom je potrebna duza terapija, u kojoj covjek mora ustrajati. Da bi na kraju, insAllah, bolest Allahovom voljom bila odstranjena.

Isto tako zelimo naspomenuti, da brat Enes ne praktikuje grupno ucenje, osim ako se radi o bracnom paru, ili nekom ko je rodbinski vezan. U tom slucaju mogu u jednoj grupi biti 2-3 osobe najvise!

Takodjer, zelimo zamoliti goste koji na lijecenje dolaze izvan Svedske, a planiraju eventualno prespavati u Malmö-u, da sa saobom ponesu nesto za spavanje od posteljine: vrecu, spuzvu, deku itd, jer domacin nije u mogucnosti da obezbedi posteljinu za sve.

Kad su u pitanju braca i sestre iz grada Malmö-a zelimo vas obavijestiti da svi koju su se prijavili do 28 februara, mogu nazvati brate Elvira na 0736190437 i uzeti brata Enesa jednu noc kod sebe kuci. Naravno dok bude boravio kod vas moze vam prouciti rukiju. A sve to kako bi se smanjila guzva u mesdzidu, i kako bi samo dali prednost gostima.

Kad je u pitanju placenje, svi oni kojima bude bila ucena rukija, obavezni su da cuestvuju jedna deo u placanju avionske karet bratu Enesu. To mogu uraditi kod brata Elvira. Sto se tice placanja usluga Enesa Beganovica, tu ne postoji neki cjenovnik, vec svako neka plati bratu onoliko koliko je u mogucnosti.

Ako neko bude imo dodatnih pitanja moze nazvati brata Elvira na tel. br. 0046-(0)73 619 0437 ili na mail adresu: Ekan_9@hotmail.com.

Na ovu adresu ili tel. broj neka se jave svi oni koji su se prijavili za lijecenje, kako bi se napravila sema ljecenja, tj. kako bi se zakazalo vrijeme za svakog ponaosob, inshaAllah.

Hvala Allahu na pocetku i na kraju.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta