Humanitarni kutak

Umro na ženinim rukama – ostalo dvoje jetima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Brat Eldar nam je poslao jednu vrlo tuznu pricu

Radi se o mom amidži, Ahmić Sedinu (35 godina star), rahimehullah. U ponedjeljak, 03.januara ove godine, preselio je na ahiret. U petak, tj.tri dana prije toga, je pušten iz kantonalne bolnice u Zenici, gdje je prethodno,u utorak, operisao žuč. Operacija je protekla bez ikakvih komplikacija, tako da su ga već nakon tri dana pustili iz bolnice. Ja sam kod njega bio u…

petak, tj.taj dan kad je otpušten iz bolnice, bio je sasvim dobro, nije se ni na što žalio, elhamdulillah. U ponedjeljak, 03.januara, na vrata moje kuće došli su njegov najbolji prijatelj i dvojica komšije, koji su ga odvukli u bolnicu u Žepče. On inače živi u Željeznom Polju, a ja u Donjoj Golubinji, tako da smo poprilično udaljeni.

Oni su nas obavijestili da je Sedin preselio na ahiret. Noć prije toga, sve je bilo super, on se elhamdulillah jako brzo oporavljao, da bi sljedeceg jutra također bio u odličnom stanju do nekih 15 minuta do 10, kada je zovnuo ženu da mu pomogne jer mu je pozlilo. Tu na ženinim rukama je i umro. Vjerovatno je umro od infarkta, jer svi znakovi na to upućuju, a još nismo dobili potvrdu od doma zdravlja o razlogu njegove smrti. Na dunjaluku su nakon njegove smrti, ostalo dvoje njegove djece, jetima, njegova majka i njegova žena, koji su trenutno bez ikakvih primanja i u jako lošem stanju.

Jedno njegovo dijete,curica, ima 16 mjeseci, a drugo,muško, 6 godina. Danas, 07.januara, da je živ napunio bih 35 godina, a žena mu ima 28 godina. Allah zaista voli one koji pomažu sirotinju i koji su prema jetimima plemeniti. Ovom prilikom vas molim, u ime Allaha, ako možete na bilo koji način da pomognete ovoj porodici, bilo to u vidu neke jednokratne pomoći, ili u novcu ili u hrani, ili da to bude raspodjeljeno pa da dobija svaki mjesec određena sredstva.

Nadam se da razumijete, situaciju u kojoj se nalazi ova porodica, ja ovo ne tražim zbog sebe, već u ime Allaha za svoje rođake kako bih bar malo ublažili rani gubitak njihovog najmilijeg. Samo bih ovom prilikom još da napomenem da je Sedin, rahimehullah, bio jako omiljen u zajednici u kojoj je živio, još kao momak je bio mujezin (mutevelija) u svom džematu. Wallahi ja nisam čuo još da mu je iko šta prigovorio, svoju majku (oca nije imao, umro dok je on još bio dijete), nikad nije povrijedio, poštovao je i od malih nogu se borio za život. Na njegovoj džennazi je bio, za mene, još neviđen broj ljudi, subhanAllah. Nadam se da će , u ime Allaha, ova porodica vidjeti bolje sutra. Sa nadom da će inšaAllah biti bolje ovoj porodici, vas selamim.

Tekst poslao: Eldar Tutnić
***********************************************
Draga braco i postovane sestre, ponovo vas pozivamo da ucestvujete u humanitarnim akcijama koje se vode preko ove stranice, jer sa vasom pomoci smo u mogucnosti pomoci ovoj porodici i drugim mnogobrojnim slucajevima. Zaista je kroz ove dvije godine, od kako idu humanitarne akcije preko NUM stranice, pomognuto velikom broju siromasnih i bolesnih muslimana u BiH i okolnim zemljama (oko 70-80 hiljada eura je prikupljeno i poslano ugrozenim muslimanima). Ova stranica je dawetska stranica, medjutim ove akcije zauzimaju sve vazniju i vazniju ulogu na stranici. Allaha, svt, molimo da nagradi najljepsom nagradom sve one koji nesebicno ucestvuju u ovim akcijama!

Na kraju bi vas zamolili da nam ne saljete izravnu pomoc za ovu porodicu, jer mi ce mo ovaj mjesec odvojiti iz fonda NUM stranice odredjenu sumu novca za njih, a u nekim od narednih mjeseci mozemo uzeti njihov slucaj i prikupljati pomoc za njih, inshasAllah. EVENTUALNA POMOC KOJA DODJE NA IME OVE PORODICE CE ICI U FOND NUM STRANICE OVAJ MJESEC.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta