Sihr i džinni

Vapaj na sedždi me izlječio od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

S obzirom da je danas mnogo braće i sestara oboljelo od sihra, osjetio sam potrebu da sa vama podijelim moje izliječenje. Četiri godine sam imao veliko iskušenje, imao sam jedan od najtežih vidova sihra – sihr ludila (to je bila dijagnoza učača rukje).

Ibret u svemu jeste što je sve ovo bio isključivo hajr za mene. Učvrstilo me u vjeri, naučio sam dosta od Kur’ana koristeći terapiju, popio mnogo ćurekota za kojeg je Poslanik, alejhi selam, rekao:„Ćurekot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt.“ (bilježe Buharija i Muslim) Ali želim da stavim akcenat na ključnu stvar: sure zaštitnice (Felek i Nas) treba učiti s potpunim ubjeđenjem da ćeš se izliječiti. Njih sam stalno učio i vidio mnoga čuda.

Kruna moga izliječenja biva upravo ovog Ramazana. Stao sam da klanjam noćni namaz, ali sa potpunom skrušenošću i svješću da je naš Gospodar na nama najbližem nebu. Nisam klanjao dugo, samo dva rekata, ali kada sam otišao na sedždu i nakon zahvale Allahu Uzvišenom, salavata na Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, te istigfara, počeo sam konačno da tražim od našeg Gospodara koji je pun ljubavi. I zaista je tako! Nisam znao šta da dovim, a Allah me nadahnuo te sam samo rekao: “Ya Rabb, Ti najbolje znaš potrebe Svojih robova pa im udovolji.” Od tada kao rukom odnešeno…

Molim Allaha Uzvišenog da izliječi bolesne i popravi stanje ummeta.

 Brat Đ. B.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta