Sihr i džinni

Bojiš se džinna?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Savjetujem mnogu braću i sestre koja imaju problema sa džinima da im ne daju posebnu važnost i da ne strahuju od njih. Allah azze ve džell kaže u 176. ajetu sure Ali’ ‘Imran: “To vas je samo šejtan plašio pristalicama svojim, i ne bojte ih se, a bojte se Mene, ako ste vjernici!” Vidjet ćemo da se mnogi džini “bude” na teravijama gdje se duže uči, zašto? Zato što mu je tijesno zbog učenja Kur’ana, što si ti bliže svome Gospodaru i u društvu koje priliči jednom vjerniku – pa zbog toga je na tebi da ustraješ u ibadetu.

Da posvetiš u svojim mislima pažnju prema svojstvima svoga Gospodara i razmišljanju o Njemu a ne o Njegovim robovima (ljudima i džinima) vidio bih da su to samo slabašni robovi. Nemoj dozvoliti da ti u tvojim očima džini postanu ogromna i krupna stvar i da svoje vrijeme provodiš razmišljajući o njima, a sa druge strane svoga Gospodara nisi spoznao.

Braći i sestrama koji imaju problema sa ovim stvarima savjetujem da im ne pružaš nikakvu pažnju i da se osjećaju da su posebni. Tamam kada im daš pažnju, tad si im obijest povećao kao kada su tražili ljudi njihovu zaštitu, kada su vidjeli njihovu slabost e pa tad su se uzoholili. Spoznaj svoga Gospodara Njegovim lijepim imenima i svojstvima i robuj Njemu iskreno.

Allah je taj koji daje 💊 lijek za svaku bolest. Ne oslanjaj se mnogo na učača, znaj na tebi je posao poslije rukje jer učači su robovi kao i džini, a Allahov govor je Govor najuzvišeniji.

Pripremio: Amar Gadžun

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta