Zanimljivosti i nauka

Zaboravite Hollywood, stiže Halalwood!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prva Halal filmska industrija će ove godine započeti sa radom u SAD

“Ima 1 milijardu muslimana širom svijeta, a nema mjesta za nas i naše priče”, kaže Omar Regan, američki glumac i komičar, u videu u kojem podstiče ljude da doniraju njegov projekat Kickstarter. “Tako, napustio sam Hollywood i idem u Halalwood!”, dodao je…

Halalwood je prva Halal filmska industrija, koju je pokrenuo sam Regan, glumac koji se pojavljivao u mnogim filmovima, između ostalog i u filmu “Rush Hour 2”. Kako tvrdi, cilj Halal filmske industrije je da ruši stereotipne slike o muslimanima koje se prikazuju u zapadnim i američkim medijima.

“Ovo je naša misija: mi ćemo obezbijediti halal zabavu”, izjavio je Regan. “Drugo, želimo da ponovo obrazujemo mase o muslimanima i Islamu.” “Treće, obezbijedit ćemo platformu za mlade muslimanske pisce, glumce i reditelje, gdje mogu dobiti svoje priče, da ih niko ne odbaci”.

Prvi film u produkciji Halalwooda izaći će ove godine, a zove se “Američki šerijat” (American Shari`ah”). Komedija/akcioni film, ismijava američke zvaničnike koji zloupotrebljavaju pojam “Islamofobija” kako bi zadobili više moći.

Vakat.ba/S.H.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta