Za sestre

Zašto sestro (drugi dio)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dobro sestro, mozda osjecas da jos nisi spremna da se pokrijes, da ti iman nije jos dosao do tog stepena, pa da se odlucis na taj korak. Ali zasto onda ne nosis duzu i siru odjecu na sebi i da tako prikrijes ono sto treba da se pokrije i ne istice. Kako mozes dozvoliti sebi da izlazis medju narod u tijesnoj i prozirnoj odjeci? Kako mozes izaci van kuce u hlacama, u kojima se ocrtavaju i isticu tvoji ukrasi? Zasto?

Takav nacin zavodi i mami muske poglede na tebe. Reci ces da nije tako, ali s tim odgovorom ces samo prevariti samu sebe. Rekao je Allahov Poslanik, Muhammed saws: “Stid je lijep, ali je jos ljepsi ako se nadje kod zene“. Upitaj se sta je sa tvojim stidom kada ljeti nosis potkosulj ili kratku majicu i neki sorts.

Pa to je uobicajeno da zene nose ovdje gdje ja zivim, mozda ces odgovoriti. Pa sestro, mnoge od tih zena, ako zivis na zapadu, ne znaju i ne priznaju svoga Gospodara, ne znaju i ne vjeruju u dan ozivljenja. Zar i ti da budes poput njih?

Zalosno je vidjeti neke muslimanke, kada setaju sa svojim kcerkama po gradu. Kako bi kcerka i znala za bolje, kad takav primjer vidi kod svoje majke, vise se tijela otkrije i istakne nego sto se pokrije. Takav odgoj ne vodi ispravnom putu koji je Allah swt odredio?

Gdje je stid i ljubomora kod muzeva kad mogu pustiti i dozvoliti da im zene i kceri tako izlaze, pa da ih drugi muskarci gledaju tako obucene. A da te gledaju budi sigurna u to, jer mnostvo je onih cija su srca bolesna. Gdje je svjest takvom covjeku?

Setro, idemo prema ljetu. Mozda se vec pripremas sa svojom familijom za ljetni odmor. Dali ce te ponovo na more i ove godine, kao i obicno? Zar se mozes skidati na takvim mjestima ,tako da samo na sebi ostavis par krpica? Zar mozes ici do te granice i biti toliko nepokorna Svome Gospodaru? On ti naredio da se pokrijes kada izlazis medju svijet, a ti se skidas skoro potpuno, medju ljudima?

Kceri se skidaju pred svojim ocevima, ocevi se skidaju pred kcerima, sinovi pred svojim majkama, majke pred svojim sinovima i svi tako obuceni tj. tako ne obuceni izlaze na plaze, na kojima su na stotine, mozda na hiljade ljudi. Sta li ce mnogi odgovoriti Allahu swt na Sudnjem danu, kada budu sami pred Njim stajali i kada budu ispitivani? Molimo Allaha swt da popravi nase stanje!

Muslimanska omladina Norrköping

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta