Problem i devijacije u društvu

Zbog kakve krivice sam umoren/a?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zabrinuta žena je otišla kod ginekologa i pitala ga: “Doktore, imam ozbiljan problem, i očajno mi treba vaša pomoć! Imam bebu koja nije još napunila godinu dana, a ja sam opet trudna! Ne želim da imam djecu tako blizu jedno drugoga!” Doktor je rekao: “Dobro i šta želiš od mene sada?” “Želim da izvrišite abortus, da okončam ovu trudnoću i računam na vas da ćete mi pomoći!” Doktor se zamislio, i nakon podužeg ćutanja je rekao ženi: “Ja imam jedno bolje rješenje za tvoj problem. Manje je opasno za tebe.”…

Ona se nasmješila misleći da će doktor izvršiti abortus. On je nastavio: “Vidiš, kako bi ti olakšali pa da nemaš dvije male bebe u isto vrijeme o kojima ćeš voditi brigu, hajde da ubijemo ovu bebu koju držiš u rukama! Na ovaj način, čak sebi možeš priuštiti malo odmora dok se ova druga beba rodi. Ako si već naumila da ubiješ jedno dijete, nije ni bitno koje. Ali na ovaj način, neće biti nikakvog rizika za tebe i tvoje zdravlje.”

Žena je počela da vrišti: “Ne doktore!!! To je strašno!!! Pa to je zločin da ubijem dijete!!!” “Slažem se s tobom,” rekao je doktor, “ali maloprije mi se činilo da je to bila najbolja solucija za tebe.” Doktor se osmjehnuo jer je shvatio da je ona shvatila poentu. On je uspio da uvjeri ovu majku da nema razlike između ubistva već rođene bebe i one koja je još uvijek u trbuhu. Zločin bi bio isti!
_______________________________________________

U Svedskoj se, u posljednjih nekoliko godina, prosjecno dnevno izvrsi oko 100 abortusa (36-37 hiljada abortusa godisnje). Subhanallah, za 10 godina pobiju jedan oveci grad, velicine oko 300 hiljada stanovnika, u ovom slucaju, 300 hiljada neduznih beba, a ni u drugim evropskim drzavama nije puno bolje. Na sve strane zele da ocrne islam i da njegove propise omalovaze, a jadnici ne vide da moralno i fizicki tonu u propast.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta