Odgovori o sihru

10 pitanja i odgovora o sihru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

10 pitanja i odgovora o sihru

1) PITANJE:

Moje pitanje je: “Da li se sihr može uništiti samo spaljivanjem ili je i liječenje Kur’anom prijeko potrebno?”
Naime, moj djed živi u Njemackoj već duži niz godina, gdje je napravio kucu i našao sebi ženu koja je srpkinja. Od tada on pravi velike probleme u porodici i umeće smetnju među rodbinom. Svaki put kada dođe galami i ponaša se kao da smo mi neko ko njega laže i ko mu je naprijatelj, te ne može podnijeti naše prisustvo. Kratko rečeno, mrzi nas. Po kući smo nalazili razne vrste sihra koje smo uništavali.
Nedavno, kada je djed došao kući u njegovom novčaniku našli smo hamajliju (ispisanu hebrejskim i arapskim pismom na kojoj je naslikana sablja, škorpija i zmija, te 3 osobe od kojih je jedna imala krunu na glavi, druga je izgledala pogrbljeno poput prosijaka a treća je bila obično nacrtana) koju smo uništili uzevši abdest i zapalivši je sa bismilom. Moj djed je osoba kojoj se ne može pričati o islamu a pogotovo ne neko koga se može nagovoriti da ode na liječenje Kur’anom, pa se pitam da li će ovo što sam spalila hamajliju njemu pomoći da se riješi sihra, i šta bih još mogla učiniti za njega da ga riješim tog zla.
Unaprijed se zahvaljujem.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Bismillah, neka je hvala i zahvala Uzvišenom Gospodaru, salavat i selam neka je vječni na Poslanika, s.a.v.s., njegovu porodicu i sve njegove drugove ashabe, a zatim,

Da, sihr se može uništiti spaljivanjem uz Allahovu pomoć. Međutim, bilo bi bolje da se sihr prvo potopi u vodu na koju su naučeni ajeti za uništenje sihra pa tek onda zapaliti. Onaj koji ne zna naučiti na vodu ili ako nema u blizini nikoga ko liječi Kur’anom kako bi to uništio uz Allahovu pomoć, neka to sam uradi. Dakle, ako osoba nađe sumljive stvri u kući, na odjeći, u hrani i sl., kao što su zapisi, hamajlije i sl., neka uzme abdest, osloni se jakim osloncem na Allaha kako mu ta stvar ne može nauditi bez Allahove dozvole, zatim neka prouči na čašu vode sure: El-Fatiha, Ajetul kursiju, Felek, Nas i Ihlas, nek puhne u vodu i Bismilom pokisali taj zapis u tu vodu. Nek stoji jedno pola sata a onda neka ga Bismilom učeči Ajetul kursiju zapali. Detaljnije i opširnije, ja sam veće o tome pisao pa možete se vratiti na ovaj link: https://www.n-um.com/?q=node/4179
Žao mi je što se vaš dedo tako ponaša jer je vidljivo da čitava porodica ispašta zbog njega. Da li su tu sad u pitanju sihiri, teško je reči, možemo samo ovako na osnovu nekih postupaka i svega toga što nailazite u kući predpostavljati. To što ste našli, mislim da je jedna vrsta hamajlije koja se pravi (a prave je sihirbazi) da osobu čuva od ujeda zmije, škorpije, nesreće i sl. Vi sve što nađete u kući sumljivo, slobodno zapalite ali da se zaštite određenim surama i ajetima. Takođe, veoma bitno, u kući treba da se namaz redovno obavlja i Kur’an pušta i uči, jer kuća u kojoj se namaz ne obavlja i Kur’an ne pušta ili ne uči, je veoma polodno tlo za djelovanje džina/šejtana a posebno u vašem slučaju koji može biit povezan sa džinnima odnosno sihrima.

2) PITANJE:

Selam Alejkum, sestric mi ima nesto kao srce to mu je valjda hodza napravio zapis da li je to dozvoljeno posto sam im govorio za to opet sam rekao da nisam siguran dok ne provjerim zato vas pitam da li ima pravih zapisa tj dozvoljenih da kada se rodi dijete da se to napravi?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Nažalost, učestala praksa kod velikog broja roditelja da dijete kad im se rodi, odnesu ga nekom „hodži“ ili nekoj „učevnoj“ nani da mu nauče na tkz „pasić“. To je koliko je meni poznato crveni konac na koji oni navodno uče neke sure i dove a zatim kad god prouče, puhnu u taj konac i svežu čvor, dok se ne postigne određeni broj tih čvorića. Nakon toga to se sveže dijetetu oko stomaka i mora ga stalno nosati kao zaštita od uroka i džinna. Dalje, pojedine te hodže i nane djeci čim se rode a na inicijativu roditelja, prave zaštitne hamajlije koja se čuva ispod djetetovog jastuka, stavi mu se u oramr među odjeću njegovu ili nosi oko vrata. Takođe, prave se razne hamajlije od drveta zvano Tisovina kao vid zaštite od džinna i uroka smatrajući da je to neko sveto drvo. Često možemo da vidimo kod naše djece oko vrata ili ruke, crveni konac i na njemu privjesak u obliku srca ili nečeg drugog. Kad ga upitaš, šta je to, kazat će da je to hamajlija od Tisovine.
Sve navedene stvari su zabranjene, posebno što to prave i na njih „svašta“ uče osobe sumljivog karaktera, razne nane i hodže koji razlijevaju strave i prave zapise. Maloj djeci, ne trebaju nikakve hamajlije, roditelj ako zna sure Felek i Nas, nek svaku noć pred spavanje prouči te dvije sure, ili još bolje ako zna Ajetul kursiju pa sve zajedno. Kad prouči, nek puhne u dijete, nema bolje zaštite uz Allahovu pomoć. Dalje, ja znam da se dosta roditelja boji uroka kad im neko dođe ili kad negdje odu, jer malo dijete svako želi uzeti i diviti mu se. Nemate se čega bojati, kad vam neko hoće doći u goste ili vi nekome da idete, dovoljno je da pored svog djeteta proučite po tri puta sure :Ihlas, Felek i Nas te dovu koju je učio Poslanik, s.a.v.s., svojim unucima Hasanu i Husjenu, r.a., protiv uroka striktno a ona glasi:“E’uzu bi kelimatillahi-ttamme, ve min kulli šejtanin hamme, ve min kuli aj’nin lamme“.
Savjetujem svakog roditelja da nauče ovu kratku dovu a i ove tri kratke sure ako ih ne znaju i nema potrebe da idu ikome. Pazite dragi roditelji kome dajete svoju djecu, može vam dijete imati problema kad odraste.

3) PITANJE:

Esselamualejkum we rahmetullahi we berekatuhu …

ja sam sebi dala za pravo da vas nesto pitam jer mislim da mi mozete dati pravi odgovor … imali smo problema u familiji pa smo zbog toga otisli da pronadjemo pomoc kod jednog ucaca … nisam tad bila u vjeri pa nisam puno o tome znala … u zadnje vrijeme sam pocela puno da citam o vjeri i da ucim namaz … tako smo bili kod tog ucaca i tek sad sam shvatila da je on bio sihirbaz … dao nam je dosta zapisa i mi smo se pridrzavali svega sto nam je on rekao u nadi da ce nam pomoci … neke od tih zapisa smo morali u vodi prokuhati pa stim praviti caj, kafu, stavljati tu vodu u hranu itd. … neke smo morali u jastuk staviti, sa nekima prati ves, jedne smo morali zapaliti pa zakopati, neke smo morali oko ruke kao narukvicu nositi i dosta je toga bilo. A on je znao sve o nama kao da nam je bio u stanu i vidjeo sta se sve desava. Sad kako sam pocela citati o vjeri mi je jasno da je to sve grijeh i da on suradjuje sa dzinima … Jucer sam nasla jos 3 zapisa koje sam imala kod sebe u stanu pa sam ih otvorila i uplasila sam se kad sam vidjela BISMILLU pa symbole neke, (macevi, zmije itd.) Na balkonu imamo zaljepljenu jednu skoljku u koju je on nesto naucio i rekao nam je da to stavimo sa vanjske strane balkona tako da nista lose nemoze uci u stan.

Moje pitanje sad je sta da uradim stim zapisima a da mi se nista negativno zbog toga ne dogodi. Bojim se. Da napomenem jos da sam jucer svojoj kcerki (17 god.) pustila sure El-Bekare, nakon nekog vremena je strgnula maramu sa glave i rekla je da ugasim da nece vise da slusa … bila je nervozna, i rekla mi je da je boli glava, lijevo uho, lijeva ruka, lijeva noga, te da osjeca bockanje u predjelu srca.

ODGOVOR:

Alejkumu selam ve rahmetullah ve berekatuhu

Nažalost niste jedini a glavni krivac svemu tome je neznanje i neupučenost u vjeri. Takođe, jedna od razloga što se malo zna o tome, jeste što večina imama sa minebra ne priča o tom problemu a to je, kako prepoznati sihirbaza. Sve što ste naveli, nema sumnje da upučuje na klasičnog sihirbaza koji radi i surađuje sa džinnima, odnosno koji pravi sihire a drugima navodno uništava sihire. To su ljudi kako god okrenemo, štetočine. Osim što prave sihire, oni druge sihire uništavaju svojim sihirom, tako da u svakom slučaju rade sa džinima i liječe na zabranjen način. Po količini zapisa koje vam je davao, izgleda da se radi o jakom sihiru a koliko vidim a i Vi to kažete, da je čitavo vrijeme znao šta vam se dešava što je jasan pokazatelj da su ga svo vrijeme džinni obavještavali o vašem stanju.
Što se tiće svih tih zapisa, kao prvo trebate pod hitno prestat posječivati tog hodžu, kao drugo, trebate se iskreno Allahu pokajati i trebate naći nekoga ko ispravno liječi Kur’anom (mi smo sestru već uputi na pravu adresu, redakcija NUM-a). Iz Vašeg pisma vidim da ste se vratili vjeri i namazu i to vam je veliki plus, bilo kao zaštita bilo ako lijek, jer bez namaza, učenja i slušanja Kur’ana te ostavljanja harama, nema napretka, a posebno u procesu liječenja. A zapise, možete uraditi sa njima, tako što čete se zaštiti abdestom, učenjem sura:El-Fatiha, Felek, Nas i Ihlas te učenjem Ajetul kursije i svak dan po jedan zapalite. Nemojte sve odjednom. Ponašanje vaše kćerke prilikom učenja sure El-Bekare, jasan je pokazatelje džinnskog djelovanja kao i dokaz da svi ti zapisi nisu donijeli nikakvu korist, nego možda samo dodatne džinne.

4) PITANJE:

Esselamu alejkum.

Danas sam bio na svadbi svoje rodice i jedan covjek se prisuljao autu od mladenaca i stavio na njega koprivu koja je bila polu suha, ali i dalje se malo zelenila. Meni to nikako nije bilo jasno, zasto da neko na svadbu nosi koprivu i zasto da bas stavlja na auto od mladenaca. Ja mislim da je to sihr. Ali o tome slabo znam pa ukoliko vi znate nešto o takvom sihru, koji se stvalja na koprivu i kako djeluje, možete li mi malo objasniti.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Iskren da budem, malo jeste čudno ali ne možemo sad da tvrdimo da se radi baš o sihru. Sihir se može napravit na razne stvari i materijale pa tako i na koprivu. Šta je sa tim čovjek htio da uradi, ne znam, možda je to dio nekog običaja da se mladencima na vozilo stavlja kopriva. Ako si posumnjao da je sihir, trebao si kad taj čovjek ode, tu koprivu uzeti, zapaliti je ili baciti u rijeku i problem bi bio riješen. Ako je u pitanju sihir, vjerovatno je to sihir rastavljanja , ako je u pitanju, Allah zna najbolje.

5) PITANJE:

Eselamu Alejkum

Poštovani efendija,
Budući da ne znam skoro ništa o sihiru,zanima me postoji li sihir u braku koji dovodi do toga da muž i žena koji su prije sklapanja braka bili 7 godina u stabilnoj vezi,u kojoj su se razumijevali i nikada nisu posvađali,da nedugo poslije sklapanja braka nastaju problemi,od intimnih problema,do problema sa najbližom familijom supružnika zbog života u zajednici,spontanog prekida trudnoće,te na kraju razdvajanja supružnika ikao se i dalje vole,a da bilo koji pokušaj pomirenja ne uspije.
Da li se u takvim slučajevima radi o sihiru ili je u pitanju nešto drugo? Ako je u pitanju sihir šta i kako postupiti? Ima li nade da se brak nastavi?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Kao prvo nisam efendija. Da, postoji takva vrsta sihira i on se zove „Es-sihru et-tefrik“ ili sihir rastavljanja i to je načešća vrsta sihira koja se traži od prokletih sihirbaza. Taj sihir ne pravi se kako bi se samo rastvaili muž i žena, nego otac i sin, brat i sestra, sin od porodice i sl. Takvu vrstu sihira spominje nam Allah, dž.š. u 102. ajetu sure El-Bekare.
Najčešći simptormi sihira rastavljanja ( mogu se desiti i neki drugi) su:

1) Ne postojanje volje niti želje za izvinjenjem uzmeđu dvije posvađane bliske osobe, nakon čestih svađa.
2) Pojačana ljutnja između muža i žena zbog nekog najstinijeg i najobičnijeg problema.
3) Stalno razmišljanje da je razvod jedino riješenje problema, i da ga treba što prije sprovesti u praksu.
4) Za svaku sitnicu prijetiti razvodom
5) Odvratnost i odbojnost sjedenja ili druženja sa ženom ili žene a mužem
6) Nemogučnost gledanja jedno drugom u lice
7) Da muž vidi ženu ili obratno u ružnom izgledu, npr, starice ili starca
Ponekd se zna desiti da jedno od njih dvoje ne žele ni čak ime od muže ili žene čuju.
9) Razmišljanje da se pobjegne od kuće
10) Stalne optužbe za sitnice između supružnika
11) Ponekad se javlja mnogo sumnje i optužbe za činjenje i bluda
12) Neosječanje užitka prilikom polnog odnosa, potpuna odsutnost.
13) Ponekd se javljaju i čak misli samoubistva
14) Ponekad, npr. žena ako samo čuje da će joj doći muž sa nekog putovanja, to izaziva kod nje velik strah.
15) Strah jedno d od drugog bez ikakvog razloga
16) Psovanje i vrijeđanje jedni drugih bez ikakve ljutnje i osječaja, tako da se poslije jedno drugoim izvinjavaju i govore da ne znaju šta ih je snašlo.
17) Nakon što se rastave, jedni za drugim lude, međutim kad se žena vrati opet se isto dešava od svađe i vrijeđanja.

Ovo su samo neki od simptoma rastavljanja, stim da nije uslov da se oni svi dese, mogu samo neki ili večina, ali se prava stvar otkriva tek u toku učenja rukje.
U ovakvom slučaju, najbolje je, ako se više ne može izdržati, da se potraži osoba koja ispravno liječi Kur’anom te da se nad obadvoma (muž i žena) prouči rukja. PA ako bude sihir u pitanju, rukja će to pokazati. Nakon toga se supružnicima daju savjeti da se moraju pridržavati osnovnih načela vjere, kao što je namaz, post, učenje i slušanje Kur’ana te ostavljanje harama i propisuje im se terapija: maslinovo ulje, voda, med na koje je naučena rukja.
Da, ima nade da se brak nastavi jer slučajevi sihira su izliječivi uz Allahovu pomoć. Treba biri uporan, Allaha se bojati i izvršavati šta je naredio i na kraju će sve biti po starom uz Allahovu pomoć.

6) PITANJE:

Selam alejkum.

izvinjavam se ako sam na pogrešnu e-mail adresu uputila pitanje,ali nisam se najbolje snašla na koju trebam.

Prije nekoliko sedmica dijagnosticirana mi je bakterija i propisana mi je terapija,a kontrola je za mjesec dana.

U početku mi je bilo bolje,ali tegobe su se nastavile. Međutim,fizičke tegobe uzrokovale su i psihičke. Po cijeli dan imam jako ružne misli (da imam ne daj Bože neizlječivu bolest,da neću ozdraviti…). Po noći se trzam, imam jako ružne snove (ne uvijek,ali kada ih imam do suza me dovedu).
U prsima osjećam pritisak,koji traje po cijeli dan.
Bez obzira na sve,ružne misli ne nestaju i počele su me pratiti i dok namaz izvršavam. Ponekad mi se javi sumnja u vjeru (što mi najteže pada od svega). Neprestano razmišljam o smrti, kaburu, o kazni za počinjene grijehe (za koje se istinski kajem). Toliko mi je teško da mi se moje zdravstveno stanje pogoršava,a ništa me ne uspijeva smiriti. Ne uspijevam se skoncentrisati,plače mi se stalno,bukvalno se ne smirujem,jer su fizičke tegobe dosta jake,te sam post morala prekinuti.

Molila bih Vas da mi preporučite šta da učim iz Kur’ana,da li da činim nešto posebno (prije svega za moje psihičko stanje). Bojim se da nije sihir.

Allah vas nagradio

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Allah zna, ali mislim da imate veoma jaka psihička umišljanja zbog te vaše bolesti i te kontrole. Izgleda da ste labilna osoba kad je u pitanju psiha, tako da ste sebi toliko umisli neke stvari. Dakako, šejtan će to da iskoristi, posebno tvoj džin pratilac Karin (kojeg ima svako) i on če ti pored bolesti, početi uvlačiti sumnje u vezi vjere.

Svaki dan, nakon ikindije, lezi na krevet, zažmiri, normalno pod abdestom i pokrivena, te pusti na CD ili šta več, suru El-Bekaru, ali čitavu, dok bude učila, razmišljaj od Allahu, stvaranju, Džennetu i sl.

Na maslinovo ulje i vodu nauči slijedeće sure i ajete: El-Fatiha (7 puta), Ajetul kursija, Ihlas, Felek, Nas, El-Bekare (248), Et-Tevba (26), Et-Tevba (40), El-Feth (4). Svaki dan tri puta mazati prsa i glavu uljem i piti vodu na sehur i iftariti se ovom vodom.

Svaku noć sada dok je ramazan, jedan sat pred zoru klanjaj noćni namaz, ali budi što duže na kijamu, ruku i sedždi, što duže i moli Allaha za oprost i lijek..

7) PITANJE:

Poštovani, Esselamu alejkum ve rahmetulahi ve berekatuhu!
Molim vas da li mi mozete odgovoriti, sta se treba raditi ako znamo da nam je neko nesto radio na nasu odjecu/garderobu? Je li opasno to nositi (radi se o puno odjece)?

Da vas Allah nagradi za odvojeno vrijeme, Amin!

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Ne znam odkud znate da vam je napravljeno na odjeću, na osnovu čijih informacija? Ako ste saznali na siguran način da su vam sihiri napravljeni na odjeću, onda je tu odjeću opasno nositi, posebno onome kome je napravljeno ako se radi o određenom sihiru. Pošto se radi o mnogo odjeće, kako ste naveli, bilo bi najbolje da odete nekome ko liječi ispravno Kur’anom te da vam na vodu nauči ajete za uništenje sihra i da tu odjeću pokisalite u tu vodu i držite neko vrijeme. Nakon toga se ta odjeća može nositi a ako ima neka odjeća na koju je posebno napravljeno, bilo bi je dobro i zapaliti.

8) PITANJE:

Esselamu alejkum,

Imam jedno pitanje, nekoliko godina vec imam probleme sa snom. Imam 20 godina a navece kad legnem spavati imam problem osjecam neki strah. Cesto ujutro mi majka prica da me cuje da jaucem u snu tako da je prepadnem jer misli da mi se nesto dogadja. Ja se vecine tih snova ujutro ne sjecam ali nekih da i mogu h opisati kao osjecaj gusenja u snu nedostatak zraka i cesto se probudim preznojen sav. Citao sam o simptomima prisutnosti Dzinna i imam neke od njih. Jednom me mama vodila kod komsinica jedne nane koja “saljeva stravu” iako sam se protivio ta nana je rekla da je sve sto ona uci iz kur’ana i da nista ne brinem da je to sve lijecenje kur’anom. nakon toga jedan period su se ustajanja po noci i plac jaukanje smanjili. Ali sada poceli su opet i stid me jer sam imao goste na konaku koji su me culi kako jaucem i ujutro me pitali sta mi je bilo a mene je normalno stid jer neznam ni za to. Mozete li mi reci sta bih trebao uraditi

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Postoji mogučnost uznemiravanja džina u snu. Nadam se da klanjaš pet dnevnih namaza, jer ti je to osnovna i glavna zaštita, bez namaza lahak si plijen džinima bilo u snu bilo na javi. Pored namaza,te učenja jutarnjeg i večernjeg zikra, trebaš svaku noć da praktikuješ zikr pred spavanje koji je zaštita od uznemiravanja od džina.

– Pred spavanje uraditi po sunnetu Poslanika, savs, kako je on to radio, ali sa iskrenim nijjetom u srcu da će te Allah, s.w.t. zaštiti, a ne kur’anske sure i ajete koje učiš. Dakle jedini zaštitnik je Allah, dž.š. a ne sure ili ajeti, jer sve nabrojano su sredstva koja nam je Allah, s.w.t propisao. Dakle, uradi sljedeće:
– Uzeti abdest kao za namaz
– Obući čistu pidžamu
– Očistiti posteljinu
– I proučiti zikr pred spavanje na sljedeći način:
1) Sjesti na krevet i skupiti šake te u njih proučiti po tri puta sure: Ihlas, Felek i Nas, onda puhnuti u šake a zatim potrati dlanovima čitavo tijelo koliko si u mogučnsoti, počevši od glave. Aisa, r.a, prenosi da je Poslanik, s.a.v.s, svaku noc, kada bi legao u postelju, sakupio ruke i proucio, pusuci u njih: Kul huvellahu ehad, Kul e’uzu bi Rabbi-l-felek i Kul e’uzu bi Rabbi-n-nas, a onda bi rukama potrao po svome tijelu, pocevsi od glave i lica, pa sve dokle bi mogao doprijeti. To je cinio tri puta. (Sahihu-l-Buhari)
2) Učenje Ajetul kursije. Rekao je Poslanik, savs:” Kada legnes u postelju, prije nego zaspes prouci Ajetul-kursijju. Allah ce ti odrediti čuvara da ti se šejtan ne približi tokom noci sve do sabaha. (Sahihu-l-Buhari)
3) Učenje posljednja dva ajeta sure El-Bekare. Rekao je Poslanik, savs:“ “Ko navece prouci posljednja dva ajeta sure El-Bekare (Amenerresulu), bice mu dovoljna zastita te noci”. (Buharija i Muslim).
A zatim lezi na desnu stranu spominjući Allaha dok ne zaspeš. Ako ti se desi opet uznemiravanje, ustani odmah i tokom ustajanja prouči ovu dovu:” “E’uzu bi kelimati-l-Lahi-t-tammati min gada-bihi ve ‘ikabihi ve šerri ‘ibadihi ve min hemezati-š-šejatini ve en jahdurun”, a zatim klanjaj dva rekata nafile i zamoli Allaha da e sačuva šejtansko džinnskog zla i uznemiravanja.
Što se tiće te nene i razlijevanja strave, znaj da taj postupak nema nikakve osnove u islamu i da je to paganski običaj prilikom čega se rade sumljive stvari.

9) PITANJE:

Esselamu alejkum,imam pitanje u vezi stranice. Jel se moguce sam izlijeciti od sihira il dzinskih napada,ako jeste mozete li mi napisati kako Allah vas nagradio.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Da, jeste moguće je i bilo bi najbolje kada bi čovjek sam sebe liječio uz Allahovu pomoć i dozvolu. Postoje dva načina da oboljela osoba liječi sama sebe. Prvi ,da osoba koja je oboljela od sihira liječi se sama uz uslov da poznaje način liječenja i drugi, da osobu tokom liječenja vodi osoba koja poznaje liječenje, dakle da je savjetuje šta i kako da radi.
Da bi se osoba sama liječila, prije svega onda mora da u svom srcu ima osnove vjerovanja a to je jednoća Stvoritelja (Tevhid) , vjerovanje u meleke, knjige, poslanike, Sudnji dan, određenje te ostale stvari nevidljivog svijeta. Zatim mora da obavlja redovno namaz, posti i ne čini grijehe.
Prije početka liječenja, osoba treba da se iskreno pokaje za svoje grijehe i iskreno Allaha, s.w.t zamoli kroz noćni namaz da joj olakša i podari lijeka. Takva osoba treba sebi da napravi svakodnevno sjećanje na Allaha kroz zikr, učenje/slušanje/čitanje Kur’ana, namaz i drugih Allahu dragih djela.
Osoba koja se liječi sama a poznaje osnove liječenja, može da uradi to na slijedeći način:
– Sabah namaz. Nakon sabaha učenje jutarnjeg zikra, zatim po 100 puta razne vrste zikrova, kao što su: SubhanAllah ve bi hamdihi subhanAllahi azim, estagfirullah, la havleve la kuvvete illa billah, i drugi zikrovi. Nakon toga učenje barem 5 do 10 stranica Kur’ana ili čitanje ako ne zna. A onda učenje barem pola sata sura: Fatiha, Ihlas, Felek, Nas i Ajetul kursija.
– Podne namaz, poslije podne namaza učiti po tri puta sure: Fatiha, Ihlas, Felek, Nas te Ajetul kursiju. Kad proučiš, puhnuti u šake te potari po tijelu, posebno po prsima i glavi. Onda proučiš barem 3 stranice Kur’ana.
– Ikindija namaz, poslije ikindije učiš večernji zikr i opet učiš po tri puta sure koje si učila poslije podne te tri stranice Kur’ana.
– Akšam namaz, nakon akšama proučit od 5 do 10 stranica Kur’ana, a onda opet učenje barem pola sata sura: Fatiha, Ihlas, Felek, Nas i Ajetul kursija.
– Jacija namaz, poslije jacije, poslije namaza učiti po tri puta sure: Fatiha, Ihlas, Felek, Nas te Ajetul kursiju. Kad proučiš, puhnuti u šake te potari po tijelu, posebno po prsima i glavi
– Svaka tri dana, nakon ikindije i proučenog večernjeg zikra, leči na krevet, te zažmiriti i preslušati čitavu suru El-Bekaru.
– Svaku treću noć, klanjati barem dva rekata noćnog namaza, sa što dužim kijamom, rukuom i sedždom sa dovom da Allah uništi sihr i podari lijeka.
– Tokom procesa, mogu se javljati slijedeći simptomi: strahovi, znojenje, glavobolja, trnci kroz tijelo, otežano disanje, proljev, mučnina, drhtavica. Ako se reakcije povečaju,treba malo da smanji učenje, ako bi reakcije nestale, treba opet pojačati učenje.
– Takođe, naveden sure i ajete, dobro je naučiti na maslinovo ulje i vodu. Uljem masirati tri puta na dan tijelo , a voda se može piti takođe tri puta na dan i sa njom se kupati, barem dva puta sedmično.

10) PITANJE:

Sellam urednicima ove stranice, išli smo kod jednog čovjeka koji liječi rukjom, nije zapisima i otkriveno je da su nam sihri zakopani na četiri čoška u kuće. Ovaj čovjek nam je rekao da naučenu vodu pomiješanu sa soli, posipamo po čoškovima u kući, e sad mene zanima da li je to uništeno.
ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Taj liječnik vam je dobro rekao a uništenje sihra je u Allahovim rukama. Po meni efikasnija metoda je slijedeća: Uzmite jedan litar naučene vode koju vam je dao liječnik, u nju stavite jednu veliku čašu soli i istu čašu pravog domaćeg sirćeta. Sve dobro izmješajte. Onda kod svakog čoška te kuće, iskopajte uz sami čošak jedno 30 cm, tako da se naprvi rupica i pokušajte je nečim oštrim da udubite prema unutrašnjosti tog čoška, u zemlji. Kad to uradite, saspite tu smjesu i uz Allahovu pomoč, ta smjesa sa naučenom vodom će da stigne do zakopanog sihira. Tako uraditi na sve četiri čoška. Proces ponavljati svaki dan tokom sedam dana. Za to vrijeme pustiti da u kući uči sura El-Bekare.

Allah zna najbolje!

Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta