Odgovori

Bila sam kod sihirbaza

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Esselamu alejkum!

Imam 19 godina i imam pitanje vezano za jednu bolest koja me prati oko 10 godina, radi se o koznoj bolesti koju zovu cirevi na slabinama. Znaci poslije mnogih bezuspjesnih terapija i posjeta raznim doktorima upoznala sam jednog momka koji mi je poceo pricati o Allahu dz.s. o Islamu kao vjeri i kako biti musliman.. sve te price su me jako odusevile i najzad sam i ja odlucila da krenem putem Allaha dz.s. i tako sam pocela da istrazujem, citam i ucim… u jednom trenutku sam naisla na jedan clanak koji je govorio o tome sta i na koji nacin je dozvoljeno lijeciti putem Kur’ana..tu je takodje pisalo da je medju ostalim, rukjjom dozvoljeno lijeciti i cireve na slabinama… tu sam odmah prepoznala svoju bolest i odlucila sam potraziti osobe koje bi mi pomogle…

Posjetila sam jednu stariju, ucevnu, zenu koja me je uputila nekim ljudima… potom sam otisla kod jednog hodze koji mi je davao neke zapise (isprintane na kompjuteru, arapskim slovima) i neko kamenje da naslanjam na prsa, glavu i stomak i da mu kazem sta osjecam (a prije pocetka sam mu objasnila da sam dosla radi svoje kozne bolesti ) samo mi je nakon toga pokazao neka dva zapisa i rekao progone te dzini tebi treba ovo i ovo i jedan kosta 50KM imas li pare?; ja sam rekla da trenutno nemam, zatim mi je rekao da dodjem po to kada budem imala 100 KM i dao mi neki papiric sa nekim simbolima koji trebam staviti u flasu vode i nakon kupanja se politi sa tom vodom… i jos me ispitivao o tome kakva su mi to cudna imena u porodici i otkud ja da sam muslimanka.

A posto sam ja takodjer citala da nikakvi talismani zapisi niti slicno nisu dozvoljeni pri lijecenju nego iskljucivo ucenje Kur’ana uz prisustvo oboljele osobe i da nije dozvoljeno imati neku zaradu na tome nego iskljucivo od onoga sto ti pacijent halali od srca, nisam ucinila ni to sa kupanjem niti sam namjeravala otici po te zapise, kako ne bih napravila haram. Poslije toga sam bila malo tuzna, ali ja i dalje vjerujem i zahvalna sam sto me Allah dz.s. uputio na isravni put da slijedim sve njegove upute i da cu svojom vjerom i vjerom u to da cu se izlijeciti ja kad tad pronaci lijek i biti lisena ove tegobe… tako sam svojim daljim istrazivanjem dosla do cd-a koji se zove “LIJEČENJE KUR’ANOM -rukjja-” (samo jos uvijek nisam sigurna kako ga trebam koristiti, pa sam ga do sad samo preslusavala) i do vase stranice i odlucila vam ispricati moju pricu u nadi da cete mi moci dati savjet, pomoc ili me uputiti na pravo mjesto… Unaprijed zahvalna!

Odgovor:

Alejkumus-selam!

Hvala Allahu da ste osjetili da nešto nije uredu kod tog ”hodže”. Pročitao sam vašu korespodenciju i da se jasno vidjeti da ste vi bili kod SIHRBAZA koji surađuje sa prokletim šejtanima jer kod liječenja Kur’anom nije potrebno ime majke niti bilo koja druga informacija. Skenirani zapis je definitivno zabranjen da se koristi jer je ispisan simbolima koji su nam nerazumljivi a i sumnjam da na početku sadrži imena šejtan sa kojima je sklopio ugovor. Takav zapis treba sa Allahovim imenom zapaliti.

Vezano za vaše čireve, mislim da bi dovoljno bilo naučiti rukju na maslinovo ulje i da mažete djelove tijela zahvaćeni čirevima. Dodatno vam savjetujem da koristite ulje čorokota tri puta dnevno prije jela po jednu supenu kašiku, ukoliko bi zaboravili može i poslije jela, nakon što unesete čurokotovo ulje u organizam popijte čašu vode kako bi saprali gorak ukus. Ukoliko ste u stanju da sebi nabavite kestenov med i kurkumu, to zajedno pomješajte i jedite tri puta dnevno po jednu čajnu kaškicu, inšAllahu teala, da će te biti prezadovoljni rezultatima. Kurkumu možete nabaviti u indijskim prodavnicama, znam da ih ima u Sarajevu. Ukoliko niste u mogućnosti da je nabavite, mi smo spremni ispred n-um stranice da vam je kao hediju pošaljemo iz Beča, samo nam recite vašu lokaciju ili najbliže mjesto gdje prolazi autobus iz Beča kako bi vam poslali u to mjesto.

A Allah zna najbolje!

Odgovorio prof. Abdullah Mujic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta