Odgovori

Nošenje hamajlije

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum

Javljam se iz USA i posto evo citam na vasoj stranici o sihru i dzinima a nama je to jako poznato danas jer se desava jako mnogo i mnogi traze lijek od toga i mnogi idu hodzama nose hamajlije zapise i slicno. Mene zaista interesuje da li je to pravo ispravno. Kupila sam sebi knjigu OSTRI MAC U BORBI PROTIV ZLIH SIHIRBAZA i nasla puno objasnjena o svemu ali me jos uvijek interesuje da li je dozvoljeno nositi hamajliju ili zapis kad hodza da.

Neka mi Allah oprosti ali ne znam vise da li ima hodza koji to lijece jer mnogi daju zapise i hamajlije a u knjizi kaze da oni koji pisu zapise su zapravo sihirbazi.
Molim vas odgovorite mi na ovo pitanje da li je dozvoljeno ici kod hodze zbog sihra i kako da odemo
kod pravog covjeka koji lijeci Qur’anom da li vi mozda poznajete nekog tako jer ima jako mnogo naroda kojem je potrebna pomoc od ovoga a posebno kod nas ovdje u USA. Unaprijed vam se zahvaljujem i nek vas dragi Allah nagradi sto ovako postavite na internet neke stvari na koje mozemo dobiti odgovor pogotovu mi mladi.
Neka je mir i Boziji spas sa vama!

:Odgovor:

Ve alejkisSelam,

Nije dozvoljeno nositi hamajliju jer to djelo spada u sirk Allahu subhanehu ve teala.Na taj nacin uzimamo sebi zastitnika I pomocnika pored naseg Stvoritelja.Allah ce sve druge grijehe oprostiti kome htjedne ali sirk nece nikome. Nije dozvoljeno ici sihirbazu niti vracaru,jer je rekao Poslanik a.s.:”Onaj ko ode vracaru I povjeruje mu u ono sto mu kaze,zanijekao je ono sto je objavljeno meni”

U drugoj predaji se navodi:”Onaj ko ode vracaru ili sihirbazu I povjeruje mu u onome sto mu kaze,nece mu namaz biti primljen cetrdeset dana”.

Ja uistinu nepoznajem nekoga na tim prostorima koga bih mogao preporuciti, ali vjerujem da ima I onih ucenih koji znaju ispravne metode lijecenja od sihira. Medjutim nas narod ne shvata da sami sebi najvise mozemo pomoci napustajuci ono sto je zabranjeno I radeci ono sto je naredjeno. Na taj nacin mnoga vrata putem kojih dzinni I sejtani na nas djeluju bila bi zatvorena.
A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta