Odgovori

Samoljecenje od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

Mene zanima da li osoba kojoj je napravljen sihir moze sama sebi pomoci to jest moze li se izljecit bez ucenja rukije? Moj muz ima neke znakove a to su iznenadna glavobolja,vrtoglavica i iznenadno oslabljenje-osjecaj da nema snage koje ne prestaje sa uzimanjem ljeka i to moze trajati po dva dana tako, ja sam mu pokusavala nauciti na vodu i dati mu to da pije,a da nije znao da je naucena,pa me je pitao sta mu to dajem i da ne moze piti takvu vodu.

Klanjala sam istihare namaz i u snu sam dobila znak da jeste sihir i da bi trebali na ljecenje, ali on to odbija jako uporno, mada mi vise puta obeca da ce otici ali kad dodje dan za to kaze ja sam dobro nije mi potrebno da idem ikud. On samo tvrdi da covjek moze sam sebi najvise pomoci,pa me zanima dal moze dzin izgubiti na taj nacin svoju snagu nad covjekom i da na kraju odustane i sam izadje?

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Nije iskljuceno da ukoliko se naoruzamo ispravnim oruzjem (namazom,postom sadakom,dobrim djelima, iskrenoscu, da sejtan I dzinn nece imati mogucnost djelovanja po nas. Podsjecam te da Iblis kada je protjeran iz Dzenneta zarekao se da ce sve ljude odvoditi sa ispravnoga puta.Onda je izdvojio skupinu onih kojima nece moci nauditi sve do Sudnjega dana rekavsi:”…Osim tvojih iskrenih robova”.

Ukoliko se ustanovi ispravna dijagnoza da se uistinu radi o sihiru,onda je bolje i pozeljnije da se bude uz tretman strucne osobe, jer bojat se da dzinn ako izadje iz jednog tijela I uvidi oko sebe druga preplasena tijela slabog imana da ce u njima naci novo mjesto boravka.

Po rijecima tvoga muza da se zakljuciti da ukoliko se radi o dzinnu ili sihiru da oni popuste svoje djelovanje onoga trena kada se treba ici na lijecenje.Slicno se desava sa zuboboljom kada trebamo izvaditi zub,boli nestane.

Budi ustrajna dovi Allahu dam u olaksa, opskrbite sebe I celjad svoju bogobojaznascu, imanom i saburom i potrazite pomoc strucne osobe. A allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta