Odgovori

Jesam li bludnica i da li se mogu udati za vjernika

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

EsSelamu Alejkum we rahmetulahi we bereketuhu!

Voljela bih da vas pitam jedno jako intimno pitanje, za vrijeme dok sam bila u dzahilijetu (prije povratka islamu) ucinila sam velike grijehe….. Allah mi se smilovao….. Jedan od njih je to da sam imala kontakt sa jednim muskarcem. Desilo se to da nije doslo do intimnog odnosa, vec je bio kontakt spolnih organa, ali u tom trenutku sam ja pobegla, i nije doslo do odnosa. Sada me interesuje da li sam tada pocinila blud i da li sam ja sad bludnica?

Ja sam ucnila pokajanje Allahu dzele shanuhu, iskreno…InshaAllah da mi se Allah smiluje i oprosti. Amin! Promjenila sam svoj zivot, od korena. Trudim se da sve radim po sunnetu. Moj iman je, elhamdullilah, postao jako jak, ali htela bih da mi odgovorite na ovo pitanje. I jos nesto, da li se sada mogu udati za brata vjenika, i da li mu moram reci za ovo sto sam uradila?

Odgovor:

Ve alejkumus-selam!

Trebate se zahvaliti Allahu Uzvišenom što vam je dao priliku da se popravite. Ukoliko ste se iskreno pokajali Allahu i to potvrdili svojim djelima, ne smeta da se udate za vjernika i najbolje je da to nikom ne kazujete, a pogotovo bračnom drugu, jer ćete time samo sebi probleme napraviti u braku. Svoje grijehe priznaj samo Allahu i Njemu se pokaj za njih, ljudi su takvi, ukoliko saznaju za pogreške, teško prelaze preko njih, i u prvoj nesuglasici među njima to može da ispliva.

Kada čovjek počini blud, iz njega izađe iman i lebdi mu iznad glave kao hlad (oblak). A kada prestane, iman mu se ponovo vrati.” (Hadis sahih, prenose ga Hakim i Ebu Davud) Poslanik, s.a.w.s, je rekao: ”Blud očiju je pogled, blud jezika je govor, blud ruku je dodir, blud nogu je hod, blud ušiju je slušanje, duša želi i žudi, a polni organ to potvrdi ili iznevjeri.” (Sahihu-l-Buhari, 235) A Allah zna najbolje!

prof. Abdullah Mujic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta