Odgovori

Činjenje sedžde prije učenja Kur’ana

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Selam alejkum! Nasla sam u jednoj knjizi kako je lijepo uciniti sedzdu prije ucenja Kur’ana, pa me zanima dali se sta uci posebno ili kao na namazu kad cinimo sedzdu? Da te Allah dz.s nagradi!

Odgovor : We alejkumus-Selam! Moj savjet jeste da ubuduce kad navodite pitanje, da onda spomenete naslov knjige i pisca i ljude koji su realizatori tog projekta.To je veoma bitno jer u vjeri islamu se jednako daje vaznost onome ko je nesto rekao i sta je tema njegova govora.Tako da nazalost, moram upozorit na onu literaturu koja nema adekvatnu i kvalitetnu literaturu kako nebih citateljstvo punilo glave pogresnim informacijama.

Meni takva sedzda nije poznata u tom obliku da se treba ciniti prije ucenja Kur’ana .Ali je poznata sedzdetussukr (sedzda zahvale), koja se ucini radi zahvale Allahu subhaneh, na nekoj blagodati i ima samo jedan odlazak na sedzdu u kojem se duze ostane celom na sedzdi i zahvaljuje Allahu subhaneh dovama iz Kur’ana i
vjerodostojnog sunneta. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta