Odgovori

Problem zbog hidžaba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum!

Kako covjek da postupi u situaciji kada mu rodjena familija pravi probleme, iz razloga sto mu je zena pokrivena hidzabom?

Odgovor:

We alejkumus-Selam!

Sto se tice dobrocinstva prema blizoj rodbini, pogotovo ako se radi o majci i ocu, to dobrocinstvo ostaje obaveznim sve do Sudnjeg dana. Sto se tice situacije da ti naredjuju da Allahu swt budes nepokoran, duznost je da ih neposlusas, jer je rekao Poslanik sallallahu alejhi ve sellem :”Nema pokornosti stvorenju,ukoliko se grijesi prema Stvoritelju“.

Opste poznato je da ce, svako onaj ko pokusa da promjeni nacin zivota, ponasanje, oblacenje i sl.od onog koje nam se natura i podmece putem medija, doci u konflikt sa onima koji zele da udovolje svojim strastima i sejtanu. Moj savjet jeste da se odrzavaju rodbinske veze u onoj mjeri koliko insan moze bit siguran za svoju vjeru,cast i ponos. Jer Allahov hator je preci da se izvrsi i sprovede u praksi nego bilo ciji od ljudi.

Dovite za svoje najblize, molite Allaha da ih uputi na pravi put i da spoznaju istinu na vrijeme kako bi s ovog svijeta otisli kao vjernici, insaallah. A Allah upucuje koga On hoce i ostavlja u zabludi koga On subhaneh zeli. Koristite povoljne prilike kao sto su porodicna okupljanja, sijela i sl. da ih podsjetimo od Koga poticu i da im damo do znanja da nam je stalo do njih i da mi njih ne mrzimo ,ali da nam je zadovoljstvo Stvoritelja svih svjetova prece. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta