Odgovori o sihru

Odgađanje trudnoće‏ zbog sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:Selam alejkum! Ja sam u braku vec neko vrijeme, elhamdulillah, i ljecim se od sihra, znaci uzimam terapiju, te zikrim, nadam se, inshaAllah, da me Allah izljeci, ali sam u jednoj nedoumici. Velika mi je zelja da zatrudnim a moj muz se ne slaze sa time, te kaze da je moguce da se sihr prenese i na djete, tj. djete moze imati posljedice zbog sihra… Da li je to tacno, i dali je bolje sacekati?

Odgovor:

We alejkumusselam we rahemtullahi we berekatuhu.

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. U vašem pitanju krije se problem koji je veći od ovoga zbog kojeg postavljate pitanje. Zato ću svoj odgovor početi riječima Milostivog swt.:

Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće! On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku,/ ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On uistinu, sva zna i sve može.“ (Aš-Šura, 49-50)

Raspravljali sa svojim mužem ili ne, htjeli djecu ili ne, pribojavali se takvog ishoda ili ga priželjkivali, Allahova swt odredba će biti ispunjena. Zato što …“On usitinu, sve zna i sve može.“ Strah vašega muža je “opravdan“ ako se u svojim odlukama oslanja na ono što čuje od onih za koje smatra da znaju nešto o djelovanju džinna, ili o uticaju sihra. Ipak, u stvarnosti je mali broj onih koji su upoznati sa stvarnim uticajima onostranog na čovjekov život. Stoga, odluke ne treba donositi ishitreno, odnosno svoje stavove ne trebate temeljiti na pretpostavkama ili ograničenim saznanjima koja dolaze do vas.

Sihr je planirani problem koji se dešava u određenom vremenu, zbog određene situacije, i usmjeren je na jednu ili više osoba. To je ugovor sihirbaza i džinna izvršilaca sihra i kao takav će biti ispoštovan. U izvršenju ovih ugovora postoje određena odstupanja, ali trenutno, za ovo o čemu govorimo, to je manje bitno. Trajanje sihra može biti kratko – do prekidanja određenog događaja ili do sprječavanja mogućnosti dešavanja događaja. Ili, može biti produženo tokom dužeg perioda, a opet iz istog razloga – sprječavanja mogućnosti dešavanja onoga što sihirbaz smatra potrebnim.

Sihr je usmjeren na jednu ili više osoba. Ali, utjecaj sihra mogu osjetiti i oni koji su samo sudionici u životima opsihrenih osoba. Ovo se dešava zbog toga što džini izvršioci sihra imaju slobodu volje, ali i mogućnost napuštanja osobe u vremenu trajanja sihra. Zbog toga se dešava da u porodicama u kojima je oboljela samo jedna osoba, atmosfera negativnosti dostigne vrhunac, do te mjere da svi članovi porodice steknu utisak da su opsihreni. Također, kvarenje poslovnih odnosa među ljudima (kao rezultat sihra) ili sprječavanje udaje ili ženidbe povezano je s prethodno spomenutim.

Ako je moguće da se uticaj sihra razljeva na one koji okružuju opsihrenu osobu, onda je moguće da se sihr razljeva i u tijelu, a mimo onoga što je bila namjera sihra. Ovo je ono što mnoge dovodi u sumnju oboljevanja djeteta u vremenu trudnoće opsihrene majke. Cirkulisanjem organizmom sihrom onečišćene krvi, postojanje predmeta sihra u tijelu i negativne energije kao posljedice, i boravak džinna u tijelu čovjeka je ono što uzrokuje takvo stanje. Plod u utrobi majke nije isključen takvih uticaja.

Međutim, uticaji ove vrste, Allahovom swt voljom, neće ostaviti tragove vrijedne spomena. Postoje stvarna djelovanja na plod u materici, a to je djelovanje sihra kojim se pokušava prekinuti trudnoća, ili u drugim slučajevima u potpunosti spriječiti. Iz pitanja zaključujem da kod vas to nije slučaj.

Čak i da jest, odgovorio bih vam ono što ću upravo učiniti; Ne postoji opravdan razlog za strah od nastanka trudnoće, niti kod vas niti kod vašeg muža. Da je riječ o krajnosti, odnosno da se radi o sihru kojim se pokušava uništiti plod, ni to nije razlog za strah te vrste. Sihirbaz, niti džinni, nisu u mogućnosti učiniti nešto mimo Allahove swt. odredbe. Oni su samo dio odredbe. Pokušaju li nauditi bilo kome od ljudi, odgovarat će za takav pokušaj, za spremnost na činjenje zla, za kršenja Allahovih swt. granica, ali oni nikako nisu u stanju učiniti bilo koje djelo koje bi bilo u suprotnosti sa Allahovim swt. htijenjem.

Zato, dovite Allahu swt. da vas učinit čvrstima na iskušenju. I molite Ga za ispravno razumijevanje iskušenja, a time i vjere, jer jedino tako bit ćete u stanju sačuvati ono najvrjednije – iman u sovjim srcima.

Zapamtite, jedini razlog za privremeno odlaganje trudnoće je stanje vašega organizma. Ukoliko ste u mogućnosti da iznesete trudnoću, učinite to što što prije, moleći Allaha swt da vam pomogne u tome i u svakom sljedećem koraku kojim Mu se želite približiti.

Gospodaru naš, podari nam u ženama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju!`“ (Al-Furkan, 74)

Gospodaru naš, učini nas dvojicu Tebi odanim, i porod naš neka bude odan Tebi, i pokaži nam obrede naše i oprosti nam, jer Ti primaš pokajanje i samilostan si!“ (Al-Bekare, 128)

Na pitanje odgovorio Almin Omerasevic!

Vasa pitanja o sihru i dzinsko-sejtanskim napadima saljite na adresu: num.almin@yahoo.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta