Odgovori o sihru

Tri pitanja i odgovora o sihru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Reakcije na slusanje rukje

Pitanje:

Selam alejkum! Pustio sam rukju svojoj mami i tokom prvog slusanja ruke su joj se tresle i desna noga je promijenila polozaj poslije toga je imala tjeskobu u prsima, bolile su je ruke, ledja, i puno je povracala poslije cega je tjeskoba u prsima prestala. Moze li mi iko reci sta je u pitanju i da li je ista ozbiljno ili opasno. Hvala puno.

Odgovor:

AlejkumusSelam!

To sto se desilo kod tvoje mame, jesu uobicajene rekacije kada se u tijelu osobe nalazi dzinn. Povracanje je pozitivna strana svega toga, jer dzinni najčešće na taj nacin napustaju tijelo. Ozbiljno jeste, jer postoji problem kod nje a mozda nije ni znala. Opasno nije jer je time vjerovatno rijesli vec jedan dio problema. Rijetko se desaje da se sve to desi tokom slusanja kasete ali je veliki korak naprijed. Ne ocekujte odmah previse, ali neka nastavi slusati barem jedan put dnevno tako sto abdesti, legne i zažmiri. Nauci joj na vodu Rukju i neka pije i tu vodu. Ako ne možeš naučiti rukju, bauči joj barem na vodu po 3x ihals, felek, nas, fatihu, ajetul kursijju, pa neka pije. Ako se stanje ne popravi, prvom prilikom otidite do nekoga ko uci rukju, pa neka joj on onda da sta da radi, nakon sto joj prouci rukju.
******************************

2. Trudnoca i sihr

Pitanje: Kao prvo da kazem da smo ovog ljeta isli kod ucaca rukje i ustanovio nam je da ja i muz i djeca imamo sihire koje su nam pravljene na razne nacine. Dobili smo terapiju meda i naucene vode i ulja. Sad mene zanima da li je problem ako ja ostanem u drugom stanju dok se jos uvijek lijecimo?

Odgovor:

Sihr sam po sebi moze da utice na dosta stvari pa tako i na odvijanje trudnoce.
Ovisi o problemu, mogu se desiti odredjene poslejdice na sam plod tj da ima uticaja. S druge strane, ne treba previse strahovati, jer puno je ljudi koji imaju problem a isti imaju djecu.

U vasem slucaju evo vam nekoliko savjeta:

– ukoliko se odlucite na trudnocu, da tokom trudnoce, ne idete na rukju.

– Da koristite terapiju u vidu: vode, meda, maslinovog ulja, naravno, na koje je proucena rukja ili neki drugi ajeti. Obavezno maslinovim uljem masirati stomak ujutro i uvece tokom cijele trudnoce.

Trudnocu ne bi previs trebalo ni odlagati, jer problem moe potrajati godinama a jedn od obilika sihra jeste i sihr sterilnosti. Tako da se dzin moze i time posluziti da ne da da dode do zeljene trudnoce, sto opet, na neki nacin, udaljava bracne drugove, sto je i cilj sihra tj. da osobu izdvoji, osamostali, da bude prepustena sama sebi. Ono sto je karakteristicno za djecu koja se rode a majka je bila pod uticajem sihra, jeste da ima izrazeno ”zutilo” tj da je bilrubin povisen kod bebe nakon poroda.
*******************************************

3. Migrena i dzinni

Pitanje:

Esselamu aleik dragi brate, čuo sam neki dan od jednog ahbaba da rukja pomaže kod liječenja migrene. Naime moja majka često ima tešku migrenu gdje ne pomažu tablete, nego samo krajnja solucija, tj. injekcija. Dalje, kada sam ja slušao ilahije, ona je uvijek govorila, smanji to, meni se plače kada to čujem. Inaće osim kelime i šehadeta nije makla. Može li se ovako na daljinu reči sa sigurnošću da nisu to džinnska posla, ili ipak samo kontakt uživo može razjasniti to pitanje?

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Sto se tice migrene, ja sam imao par slučajeva sa medicinskom dijagnozom ”migrena”. To si bile osobe kojima vise nije pomagala niti jedna tableta pa cak ni dvije inekcije. Na zalost, ispostavilo se da je sve to bilo uzrokovano boravkom dzinna u tijelu. Problem se rješavao sa dvije do tri rukje, naravno ne u svim slucajevima. Ponekad je potrebno i vise rukji. Ovo ne mora da bude slucaj sa tvojom majkom, da i ona ima problema sa dzinnima, ali nema sta izgubiti ako joj se prouci rukja. Na daljinu nista posebno se ne moze pomoci, osim da sluša rukju tako sto abdesti, legne zazmiri i poslusa barem dva dana ujutro i uvece.

Neka bude neko u njenom prisustvu i neka prati njene reakcije. Ako se jave rakcije, koje mogu biti razlicite, trzaji nekog dijela tijela, plac, tjeskoba u prsima, jos veca glavobolja, povracanje, onda definitvino treba da ide da joj se uci rukja. Ne treba ici do svakoga i neka vam ne bude mjerilo kao kod vecine ljudi: sto skuplji tretman to bolji ucac! Isto tako treba imati u vidu da slusanje Kur’ana sa nekog medija i ucenje Kur’na uzivo, ne može se porediti. S toga opet savjetujem, bez obzira ako se rekacije ne jave tokom slusanja rukje, da ode na rukju da joj se poruci i to po mogucnosti ne ici na grupne rukje.

Na pitanja odgovorio Enes Beganovic

Izvor: www.lijecenje-kuranom.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta