Odgovori

Beba – grčevi i slabo dojenje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum braco!

Dugo sam na ovom sajtu i citam vase komentare i stvarno mi se dopada ova stranica. Imam dva pitanja za vas: moja beba ima dvije sedmice i dobila je grceve u stomaku, doktori savjetuju svasta nesto, ali ne pomaze. Postoji li neka dova koju bih mogla svojoj djevojcici da ucim da joj malo olaksam.

Drugo, mlijeka imam dovoljno, ali ona je lijena za dojiti pa zaspi na grudima posle prvih nekoliko gutljaja i posle joj se poremeti kompletan tok izhrane sto joj otezaje, ali ja sad koristim elektricnu pumpicu za izmlazavanje, bar do ceteresnice, jer me dusa boli sto moja mala mora da pije one praskove. Dusa me boli zbog toga, pa cu koliko god mogu probati sto duze da je hranim preko pumpice, je li to u redu?

Odgovor:

Ve alejkumus-selam!

Poštovana sestro, pokušajte da učite svojoj bebici dovu za zaštitu i protiv uroka: “U ‘izuki bi kelimati-l-Lahi-t-tammati min kulli šejtanin vehhammetin, ve min kulli ‘ajnin lammetin” – Zaštitu Allahovu molim za tebe pomoću Allahovih savršenih riječi pred šejtanom i pred zlim pogledom. Učite joj ovu dovu sve dok ona ne naraste dovoljno velika da sama može učiti.

Obavezno je da se dijete doji. Bitno je da vaša bebica pije vaše mlijeko, pa makar bilo i preko pumpice. Ukoliko niste to u mogućnosti, onda nađite nekog da vam doji dijete, a ako niste ni to u stanju, tek onda se možete razmišljati o vještačkoj hrani. Molim Allaha da Vam sačuva kćerkicu, da je uputi na Pravi put i učini smirajem očiju Vaših. A Allah zna najbolje.

prof. Abdullah Mujic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta