Odgovori

Je li rat u Bosni kazna za nas?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu alejkum! draga braco neznam dali je neko postavijo ovo pitanje i ranije. puno sam razmisljo o tome dali je u bosni rat koji nas je zadesijo bila Alahova kazna??? ne bih zeleo da pojasnjavam sta se sve radilo prije rata u bosni zamalo smo presli da nas Alah sacuva sa njihove strane to znamo svi dali nam je ovo bila jedna lekcija???

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,
Nasa vjera nas uci da se nista ne desava bez Allahove volje I odredjenja. Samim time, nijedan dogadjaj nije propustan, nego je u detalje vec predodredjen i registrovan u knjizi Levhi Mahfuz (Knjizi pomno cuvanoj).
Ako cemo gledati stanje muslimana, sigurno mozemo konstatovati das mo tek nastupom rata, shvatili sta nam zele nasi sunarodnjaci, ko je za nas a ko protiv nas. Na zalost nekima od nas I dalje je koprena na ocima I ne zelimo ili nismo u mogucnosti da razlikujemo dobro od zla.
Allah nas poducava da je svako zlo koje se desi produkt djela ruku nasih. Uvijek je kroz historiju nekome bio RAT a nekome BRAT.

Ja smatram das vi veci dogadjaji su pouka onima koji razuma imaju. Radi toga Allah nas usmjerava u nekoliko kuranskih ajeta da putujemo svijetom I spoznamo kako su zivjeli I okoncali narodi prije nas. Onda u odvojeno ajetu kaze Uzviseni
“A pouku primaju samo razumom obdareni”

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta