Odgovori

Kako postupati sa onima koji vrijeđaju Islam?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Ja sam musliman iz crne gore, kao sto vjerovatno vec i znate ovde ima mnogo njih koji mrze islam i muslimane. Kako treba postupati prema njima?

Odgovor:

Onih koji mrze islam i muslimane bilo je i biti ce dok je svijeta i dunjaluka. Nase misli, teznje i djela, treba da budu usmjerene ka vjecnom buducem svijetu, jer je ovaj dunjaluk samo prolazna stanica na kojoj treba da obavimo zadatak za koji smo zaduzeni i da se nastavimo kretati dalje ka Kuci Vjecnosti.

U mnogim sitacijama, drugi su primali islam uvidjevsi kroz postenje i pravednost muslimanskih trgovaca, da ima nesto sto ih sprecava da ne kradu niti da bespravno uzimaju od drugih.

Kreci se u krugu onih koji ce ti pomoci da se edukujes i da ojacas svoj iman. A Allah veoma dobro poznaje one koji splatkare protiv islama i muslimana.

Zar popoplave, zemljotresi, erupcije vulkana, grmljavine, tajfuni, nisu dovoljan pokazatelj Allahove moci i snage??
Kada odluci da unisti ili kazni neki narod, samo kaze “BUDI” i ono biva.

Sa svima koji to zasluzuju ophodi se na najljepsi nacin. Saburaj na nekim sitnim uvredama i dobacivanjima. Za Poslanika a.s. govorili su da je sihirbaz, vracar, spletkaros, pjesnik i sl. On je na sve to dove Allahu upucivao rijecima: “Allahu moj, oprosti im, uputi ih, jer oni uistinu ne znaju.”

Na nama ostaje zadatak da slijedimo tu poslanicku praksu, kako bismo bili od sretnih na oba svijeta.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta