Odgovori

Trening žena gledajući trenere na TV

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es- selamu alejkum!

Da li zena, koja zeli da trenira neku borilacku vjestinu, moze da gleda trenera na tv-u ili kompjuteru, kako bi tako ucila tehnike borbe? Ti treneri su obuceni u borilacka odjela (kimoni odjela) koja im pokrivaju cijelo tijelo.

Allah vas nagradio svakim dobrom.

Odgovor:

Ve alejkisSelam ve rahmetullahi ve berekatuh!

Posto se bavim istim sportom u slobodno vrijeme I imam dosta dobru predstavu o karateu kao borilackoj vjestini kazem slijedece:

Najbolje je prodruziti se manjoj skupini gdje postoji mogucnost edukacije zena od trenera zene. Iako je kimono po sebi siroko odijelo, oni koji treniraju vrijedno, na kraju ili tokom treninga se znoje. Taj znoj uslovljava da se kimono “zalijepi” za tijelo, a nakon toga se ocrtavaju konture ljudskoga tijela. Radi toga ne bih preporucio takav vid edukacije kakav je poslat u dopisu.

Ako pronadjes zensku osobu koja posjeduje znanje o borilackim vjestinama, najbolja edukacija jeste uzivo trening. Danas su elektronski aparati pristupacnih cijena tako da mozes sama svoga zenskoga trenera snimiti I kod kuce ponavljati za njom vjezbe I ne zaboravi da LIVE treninzi su najbolji vid edukacije.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta