Odgovori

Da li sam griješna zbog loših misli koje mi dolaze kada razmišljam o Allahu?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu alejkum,

molim vas da mi pomogmete u vezi mog pitanja.

Vise puta kada mislim na Allaha dzelle sanuhu ili kada citam Kur’an dolaze mi lose misli u glavu bas u tom momentu, naprimjer psovanje ili nesto slicno. Zeljela bih da znam zasto to takve misli dolaze, imam veliki strah od toga tako da vise puta i placem….da li sam grijesna zbog toga….. unaprijed hvala.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Moras znati da se vjernik iskusava shodno jacini i velicini njegova stepena imana (vjerovanja). Tako oni vjernici koji imaju jak iman, njihova iskusenja se veca, dok oni vjernici koji bi malo da vjeruju i budu pokorni Allahu a vec drugi cas bi da robuju sejtanu i niskim porivima i strastima, bivaju prividno manje iskusavani.

Plac koji navire radi ispravnog shvatanja kuranskoga teksta je opravdan i biti ce vjernik nagradjen za isti.
Onoga trenutka kada istinski spoznas za Allaha, spoznat ce i tvoja dusa i srce sta znaci iskusenje.

Cesto provodi vrijeme u stanju cistoce (pod abdestom), okiti svoj dom ucenjem kurana (licnim ili sa medijskoga zapisa). Izbaci iz kuce slike koje utjecu na prisustvo meleka,a samim time i bereketa. Pronadji sebi dove koje se jutrom i uvece uce, pa ih s vremenom spoznaj i praktikuj. Na taj nacin ces sputati sejtansko djelovanje i povecati samopouzdanje.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta