Odgovori

Kako postupiti sa ocem koji ne voli hidžab?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum…

Imam jedan problem pa vas molim dami pomognete, kako postupiti sa ocem koji ne voli hidzab svoje cerke, kako na najljepsi nacin to da mu objasnim i kazem daje to propis od Allaha.

Prije nego sam se pokrila, kad bih otome pricali, on uvijek pocne da se ljuti i nece ni da cuje nista od tome, s’ obzirom da zivimo u razlicitim zemljama neznam kako da mu objasnim preko tel.

Navescu i to da on posti, daje zekat i kolje kurban i znam da mnogi o njemu misle samo dobro da mu dragi Allah oprosti, a vas nagradi za vas trud kojim pomazete svima nama…selam!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Tesko je o tome putem telefona neki veci efekat postici. Onoga trena kada budes u prilici da s njime o tome u cetiri oka razgovaras, podsjeti ga na Allaha, na obracun na Sudnjem danu. Ako ne zeli da slusa od tebe govor o islamu onda mu prakticnim lijepim primjerom pokazi i dokazi sta zelis reci.

On kao otac ne mora biti saglasan po tom pitanju, mada mu je bolje da bude svjestan svoje nesvjesti i cinjenice da nepromisljenim odlukama i stavovima moze ponistit sva dobra djela.

Budi vise prakticar nego teoreticar i dovi Allahu za njegovu uputu i promjenu stavova, uistinu je On kadar to uciniti.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta