Odgovori

Napaštanje propuštenih ramazanskih dana ili intimni odnos?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

es selamu alejkum,

ja sam napastala dane ramazana, ali je moj muz uporno trazio da imam intimne odnose s njim. Ja sam pristala bojeci se kazne za zenu koja odbije svoga muza. Molim Vas das mi kazete koji se propis veze za mene, da li moram da uradim kefaref ili nesto drugo. Allah Vas nagradio svakim dobrom.

ess elamu alejkum!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam we rahmetullahi we berekatuh,

Istina je da kada muz zeli spolni odnos, a ona posti nafilu namaz, duzna je da je prekine i da mu se odazove u postelji. Sto se tice farza tokom mjeseca ramazana, zabranjen je odnos tokom dana. Sto se tice situacije napastanja, najbolje je sjesjti i da se dogovorite o terminima dana koje ces napostiti kako biste izbjegli slicne neugodnosti.

Nisi duzna kefaret osim da doticni dan napostis jer je on i dalje ostao dug prema Allahu, kao iostale dane kojim ces upotpuniti post mjeseca ramazana. Moramo biti svjesti cinjenice da ne znamo kada ce nam melek smrti doc i s te strane duzni smo obaveze prema Gopsodaru svih svjetova na vrijeme obaviti.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta