Odgovori

Nalazi uredu a opet velika glavobolja kod moje kćerke…šta uraditi?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

essalamuallejkum wa rahmetulah,

bissmillahirrahmannirrahiim,

Draga braćo u dini islamu, javljam se iz bosne, obraćam vam se jer ste znaniji od mene a pomoć je potrebna mojoj kćerki. Moja kćerka ima veoma veliki problem koji ja nisam u stanju da riješim pa se obraćam vama za savjet.

Moja kćerka ima veoma jaku glavobolju, zatim u zadnje vrijeme je počinje gušiti i osjeća bolove u predjelu srca. Bila je kod doktora i radila je potrene nalaze i snimanja; svi su nalazi uredni a njoj nije bolje, ja sam učač Kur,ana i pokušavam koliko moje znanje može da pomogne ali jako malo ja mogu sa svojim skromnim znanjem.

Vama se obraćam jer smatram da možete Allahovom voljom pomoći mojoj kćerki da ozdravi, smatram da je kod nje u pitanju sihir, ili džinski udar.

MOLIM VAS POMOZITE ODNOSNO UPUTITE DOVU ALLAHU SVEVIŠNJEM ZA NJENO OZDRAVLJENJE, ILI UPUTITE MENE ŠTA DA JOJ UČIM KOJE DOVE DA UPUTIM NAŠEM RABBU.

PUNO VAS SELAMIM ESSELAMUALLEJKUM!

Odgovor:

Molim Allaha dželle šanuhu da pomogne vama i vašoj kćerki.

Na osnovu ponuđenog u pitanju ne može se definitivno ustvrditi postojanje sihra, džinskog dodira ili uroka. Za takvu dijagnozu potrebno je mnogo više simptoma i mnogo više činjenica koje bi eventualno ukazale na postojanje sihra.

Preporučio bih brižnom ocu da još jednom uradi sve nalaze i da se obrati ljekaru specijalisti koji neće površno pregledati djevojku. Dakle, ljekaru koji će posvetiti vremena i otkriti uzroke bolova. Ukoliko se ponovo nalazi pokažu urednim, savjetujem da se otac informira o bolestima sihra, džinskog dodira i uroka u dostupnoj litraturi na našem jeziku. U literaturi će pronaći odgovore na mnoga pitanja kao i dove koje treba učiti kako bi pomogao u izlječenju svoje kćerke. Neka otac pokuša sam izliječiti kćerku.

Neke od knjiga na našem jeziku nose sljedeće naslove:

1. „Liječenje Kur’anom, medom i ljekovitim biljem“
2. „Liječenje Kur’anom“
3. „Ko su džini i šejtani“
4. „Kako se zaštititi od džina i šejtana“
5. „Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza“ itd.

Ukoliko ne uspijete sami riješiti problem obratite se jednom od ispravnih i povjerljivih liječnika Allahovom Knjigom koji će ispitati eventualno postojanje sihra, džina ili uroka. Ukoliko se pokaže reakcija na učenje rukje (Kur’ana, zikra i poslaničkih dova), znak je da je djevojka pod uticajem pomenutih bolesti. O čemu se tačno radi reći će joj liječnik (duhovni iscjelitelj).

Liječnik koji uspostavi ispravnu dijagnozu treba i da liječi djevojku. Obzirom da ste i Bosne, nadam se da ćete znati kome se trebate obratiti. Ja se nadam da ćete uz Allahovu pomoć pronaći lijek za svoju kćerku. Allah jerekao: „Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima“. (El-Isra, 82) Želim vam sve najbolje.

Mr.hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta