Odgovori

Napaštanje propuštenog posta

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum…

Htjela bih da vas pitam sledece:

Imam 18 godina, i upisala sam fakultet, naime kad je bio Ramazan, nisam postila zbog dana hajza, ali i zbog toga sto ne mogu pamtiti kad ucim, citam mnogo puta ali ne pamtim nista a i ako zapamtim to je jako slabo, ali i kada postim desi se da mi padne tesko, da se onesvijestim te zbog stresa koji je majka dozivjela, nije mi dala postiti, a i ja s obzirom da putujem na fax, plasila sam se da se ne onesvijestim negdje, te nisam postila..

Sada, ne znam da li ce mi biti oprosteno ( A Allah najbolje zna! ) ali treba mi vase misljenje…jer mi pada tesko ako ne jedem dugo, a i ne zelim da moji roditelji ponovo dozive taj stres kao prije kad su mislili da sam vec mrtva…

Da li da napostim uprkos svemu ili sta mi vi preporucujete…?

Allah vas nagradio i sastavio sve nas u džennetul firdevsu..

ODGOVOR:

Ve alejkumusSelam,

Posto imas poteskocu da postis dok si na putu, onda znaj da je putnik oslobodjen posta, ali treba isti broj dana napostiti ako mu to njegovo zdravstveno stanje dozvoljava. Ako je padavica ili stres u radnim danima kada ucis onda nastoj da napostis te dane subotom i nedjeljom ili danima kada ne budes imala nastavu. Ako je problem kod tebe psihickoga karaktera ne bi bilo lose da potrazis pomoc strucnoga ljekara, kako bi na vrijeme uocila stvarni korijen problema.

Ako ni medicina ne dadne adekvatan odgovor,preporucujem da se obratis nekome u tvome okruzenju ko poznaje lijecenje kuranom, kako bi provjerila da li se radi o sihiru.

U svakom slucaju imas mogucnost da nahranis siromahe za svaki dan propustenoga posta obrokom kojim bi sebe hranila.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta