Odgovori

Istina o nur-dovi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum …

Nur dova – da li je istina da onaj ko je izuci, pusuci u vodu postaje pametan, i da se od jacine ove dove tresu brda???

Jednog dana kada sam pokusala da nadjem prevod ove dove, naisla sam na to da je jedan brat dao svoje misljenje o ovoj dovi a to je:
“Nur-dova je podvala muslimanima, bilo da se to svjesno ili nesvjesno radi. Ona se kosi sa svim principima islama, laže na Allaha, dž.š, i Njegova Poslanika, s.a.v.s, i poziva u kufr i činjenje grijeha.”

I jos je receno da ako izucimo ovu dovu pomaze nam sejtan a ne Allah ???

Mene ovo jako zbunjuje jer kako nam sejtan moze pomoci u necemu sto ispada dobro za nas? Ja sam ovu dovu uvijek ucila pred ispite i svaki sam polozila elhamdulillah…

Zato vas molim da mi odgovorite, da li da nastavim da je ucim, ili da jednostavno bacim papir sa tom dovom..???

ODGOVOR:

TO STO SI CULA OD KOMENTARA NA OVU NEPOSTOJECU I NEUTEMELJENU DOVU U ISLAMU JE CISTA ISTINA. TO STO SI ISPIT POLOZILA NIJE UCINILA DOVA. AKO SMATRAS DA JE ONA SEBEB TVOGA USPJEHA, ONDA SLIJEDECI ISPIT POSALJI DOVU I NEKA URADI ISPIT ZA TEBE, KAO SE TI NE BI BEZRAZLOZNO UMARALA.

TA DOVA U SEBI SADRZI MNOGO GRESAKA, KOJE SA ARAPSKIM JEZIKOM NEMAJU NIKAKVE VEZE NITI OSNOVE. ONI KOJI NE ZELE VJERU DA UCE OD POCETKA DO KRAJA, PRONALAZE NACINE I LJUDIMA SERVIRAJU NEKE KRATICE PUTEM KOJIH CE TOBOZE UCI U DZENNET, LA HAVLE VE LA KUVVETE ILLA BILLAH!!!

OKANI SE TE DOVE I POUZDANJA U NJU KAO DA JE BOZANSTVO. ALLAH JE POMAGAC ISKRENIH I POBOZNIH VJERNIKA A PUTEM SVOGA ZNANJA TRUDA I ZALAGANJA MNOGI SU USPJELI PA KRENI NJIHOVIM STOPAMA.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta