Odgovori

Istihara dova na bosanskom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Hvala vam braco moja, volio bi isto znati, da li se moze neka dova uciti na bosanskom a ne na arapskom…ako smo obavezni da ucimo na apraskom, volio bi kada bi mi mogli to napisati kako se uci i kako glasi na arapskom jeziku…stvarno se izvinjavam ali mi niste odgovorili na pitanje; kako se zanjeti istihare namaz, kada se moze klanjati…sada sam u jednoj vrlo teskoj psihickoj situaciji, i stvarno bi volio da pokusam da klanjam i istihare namaz..

Hvala vam jos jednom braco moja

Odgovor:

Istihara namaz se nijeti srcem kao i ostali dnevni namazi. Klanja se u svim dijelovima dana i noci, osim kada je zabranjen namaz, i klanja se onoga trena kada zelimo donjeti neku bitnu odluku u zivotu pa smo neodlucni sta i kako dalje.

Sto se tice transkripta bilo sura ili dova nisam pobornik iste metode, jer nema toga znalca koji moze sva arapska slova nauciti tom metodom. Mnogo vise ces grijesiti nego potrefiti. Preporucujem ti da polahko krenes s izucavanjem arapskoga alfabeta, a potom da samostalno ucis dove i ajete kojima ces samostalno Allaha moliti.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta