Odgovori

Dijete će mi biti invalid…šta da radim?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

ESSELAMU ALEJKUM,

imam jedno pitanje imam musko djete godinu mu dana, bijo je u bolnici pa su doktori rekli da mu se mozak ne razvija i da ce uvjek bit invalid, molim vas da mi pomognete i mom djetu dal moze bit da je sejtan ga oduzeo i zato da je bolestan…treba mi hodja da ga vidi i da ga spasi. Vise neznam kome da se obratim.

Odgovor:

Molim Allaha da vam podari strpljivost i da vas nagradi za strpljenje. Nema čovjeka bez problema i kušnji na ovom svijetu. Ljudi se samo razlikuju po jačini i veličini kušnji. Pri tome su bolji vjernici iskušavani većim kušnjama shodno stepenu njihova imana.

Jedna od čestih vrsta kušnje je i bolest. Allah jedini zna zašto nekome daje bolest, nekome smrt, a nekoga razdvaja od najmilijih. U svemu postoji mudrost. Hoćemo li se žaliti na Njegovu odredbu ili ćemo biti strpljivi i zaslužiti nagradu? Ljekarska dijagnoza je veoma važna. Nadam se da je precizna. I treba se držati onoga što ljekari kažu. Nekada lijek zaista može biti u alternativnoj medicini.

Zato ako želite provjeriti da li su uzroci bolesti vašeg djeteta neke druge prirode, obratite se nekom dobronamjernom i iskrenom liječniku Allahovom knjigom. Nikada se ne zna. Možda je lijek baš u Allahovim ajetima. Kur’an je lijek. Uzvišeni Allah kaže: „Mi u Kur’anu objavljujemo ono što je lijek i milost ljudima“. Pokušajte, jer ne postoji bolest kojoj Allah nije propisao lijek, osim smrti i starosti.

Hfz. Mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta