Odgovori o sihru

Zaštita od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esalamu alejkum.

Molim vas dajte mi odgovor. Ja i sin smo isli da nam se uci rukja dova… Allahu dragom fala bolje je, ali je moja jetrva javno izjavila da nas je ljetos nahranila i jesmo se losije osjecali, ali ja u 15-tak dana pustam rukju dovu.

Svekar je odmah iso da mu se uci rukja i to je potvrdio i hodza, samo kao mi smo zasticeni a on je moro na terapije. Zimus je htjela uporno da dodje ali ja sam nasla uvijek neki izgovor nismo se vidjele. Jesam li gresna kako da se zastitim ako odem kad bi nesto pila i kako da zastitim kucu ja ne zivim dole vec idem na godisnji?

Odgovor:

Poštovana sestro,

Hvala Allahu Koji je dao lijek u Svojim ajetima. Drago mi je da je vama i vašem sinu nakon rukje bilo bolje. To je dokaz da se u Kur’anu nalazi lijek i milost vjernicima. Nemojte prekidati odnos sa osobom za koju sumnjate da možda pravi ili učestvuje u pravljenju sihra. Slobodno posjećujte tu osobu, ali prilikom posjete učite ove dove ili neke od njih:

1. Ajetul-kursijju

Zatim učite neke od ovih dova:

أَعُوذُ بِوَجْهِ اللَّهِ الْعَظِيمِ الَّذِي لَيْسَ شَيْءٌ أَعْظَمَ مِنْهُ وَبِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ الَّتِي لا يُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَلا فَاجِرٌ وَبِأَسْمَاءِ اللَّهِ الْحُسْنَى كُلِّهَا مَا عَلِمْتُ مِنْهَا وَمَا لَمْ أَعْلَمْ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ وَبَرَأَ وَذَرَأَ ومِنْ شَرِّ كُلِّ ذيِ شَرٍّ لا أُطيِقُ شَرَّهُ ُوَمِنْ شَرِّ كُلِّ ذيِ شَرٍّ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ إِنَّ رَبيّ عَلىَ صِرَاطٍ مُسْتَقيِم.

2. “E’uzu bi vedžhillahil-azim ellezi la šej’e e’azame minhu, ve bi kelimatillahit-tammati elleti la judžavizuhunne berrun ve la fadžir ve bi esmaillahil-husna kulliha ma ’alimtu minha ve ma lem e’alem min šerri ma haleka ve zere’e ve bere’e ve min šerri kulli zi šerrin ente ahizun binasijetihi inne Rabbi ala siratin mustekim.”

(Utječem se Allahovom plemenitom licu od kojeg nema ništa veličanstvenije i Njegovim savršenim riječima preko kojih ne može preći ni poslušni ni pokvarenjak i svim Allahovim lijepim imenima koja znam i koja ne znam, od zla koje je stvorio i od zla svakog zlobnika čije zlo ne mogu podnijeti i od zla svakog zlobnika kojim Ti upravljaš. Moj Gospodar je na pravom putu.)

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ وَكَلِمَاتِكَ التَّامَّةِ مِنْ شَرِّ مَا أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ اللَّهُمَّ أَنْتَ تَكْشِفُ الْمَغْرَمَ وَالْمَأْثَمَ اللَّهُمَّ لا يُهْزَمُ جُنْدُكَ وَلا يُخْلَفُ وَعْدُكَ سُبْحَانَكَ وَبِحَمْدِكَ.

3. “Allahumme inni e’uzu bi vedžhikel-kerim ve kelimatiket-tammati min šerri ma ente ahizun bi nasijetihi. Allahumme ente tekšiful-me’seme vel magreme. Allahumme innehu la juhzemu džunduke, ve la juhlefu va’duke, subhaneke ve bihamdike.”

(Gospodaru moj, utječem se Tvom plemenitom licu i Tvojim savršenim riječima od zla kojim Ti upravljaš. Gospodaru moj, Ti otklanjaš štetu i ono u čemu je grijeh. Gospodaru moj, Tvoja vojska je nepobjediva i Tvoje obećanje se ne krši. Tebi pripada slava i zahvala.) (Tri puta)

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ مِنْ غَضَبِهِ وَعِقَابِهِ وَشَرِّ عِبَادِهِ وَمِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ وَأَنْ يَحْضُرُونِ.

4. “E’uzu bi kelimatillahit-tammati min gadabihi ve ikabihi ve min šerri ibadihi ve min hemezatiš-šejatin ve en jahdurun.” (Utječem se Allahovim savršenim riječima od Njegove srdžbe i kazne, od zla Njegovih robova i od šejtanskih priviđenja i od njihovog prisustva.) (Sedam puta)

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ الَّتِي لا يُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَلا فَاجِرٌ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ وَذَرَأَ وَبَرَأَ وَمِنْ شَرِّ مَا يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ وَمِنْ شَرِّ مَا يَعْرُجُ فِيهَا وَمِنْ شَرِّ مَا ذَرَأَ فِي الأَرْضِ وَمِنْ شَرِّ مَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمِنْ شَرِّ فِتَنِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَمِنْ شَرِّ كُلِّ طَارِقٍ إِلا طَارِقًا يَطْرُقُ بِخَيْرٍ يَا رَحْمَنُ.

5. “E’uzu bikelimatillahit-tammati elleti la judžavizuhunne berrun va la fadžir, min šerri ma haleka ve zeree ve beree, ve min šerri ma jenzilu mines-semai ve min šerri ma ja’rudžu fiha. Ve min šerri ma zare’e fil-erdi va min šerri ma jahrudžu minha. Ve min šerri fitenil-lejli ven-nehari. Ve min šerri kulli tarikin illa tarikan jatruku bi hajrin ja Rahman.”

(Utičem se Allahovim savršenim riječima preko kojih ne može preći poslušni niti pokvarenjak, od zla koje je stvorio i od zla koje silazi sa neba i zla koje se na njeg penje, i od zla razastrtog po Zemlji i od zla što izlazi iz nje. Od zla smutnje mrkle noći i dana i od zla svih posjetilaca, osim posjetilaca koji dolaze sa dobrom, o Milostivi.)

بسم ِاللهِ تَوَكَّلْتُ عَلَى اللهِ لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِا اللهِ

5. “Bismillahi tevekkeltu alellahi, la havle ve la kuvvete illa billahi.”

(U ime Allaha, oslanjam se na Allaha, nema snage ni moći osim kod Allaha.)

بِسمِ اللهِ الَّذيِ لاَ يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْئٌ فِي الأَرْضِ وَ لاَ فيِ السَّمَاءِ وَ هُوَ السَّمِيعُ العَلِيمُ
1. “Bismillahillezi la jedurru me’asmihi šej’un fil-erdi ve la fis-semai ve huves-Semi’ul-Alim.”

(U ime Allaha, s čijim imenom ne može naštetiti ništa ni na nebesima ni na Zemlji. On sve čuje i sve zna.) (Tri puta) Et-Tirmizi 5/133, ocjenio ga je hasen-garib-sahih.

أَعُوذُ بِا للهِ العَظيِمِ وَ بِوَجْهِهِ الْكَرِيِم وَ سُلْطَانِهِ القَدِيمِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

2. “E’uzu billahil-Azim, ve bi vedžhihil-kerim ve sultanihil-kadim mineš-šejtanir-radžim.”

(Utječem se Allahu, Njegovom plemenitom licu, Njegovoj vječnoj vlasti od prokletog šejtana.)

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ.

“E’uzu bi kelimatillahit-tammati min šerri ma halek” tri puta. (Utječem se Allahovim savršenim riječima od zla koje je stvorio.)
Sve dove koje trebate učiti da biste zaštitili sebe i prostor u kome živite možete naći u knjigama „Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza“ i knjizi „Kako se zaštititi od džina i šejtana“.

Mr.hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta