Odgovori o sihru

Čudne stvari mi se događaju, čujem glasove, pričinjavaju mi se ljudi, životinje…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Imam pitanje za Vas. Neznam odakle da počnem. Početkom prošle godine počelo mi se prikazivati po kući, tj. sobi gdje spavam, “nešto” me jako udari, ja se probudim i onda vidim nešto u sobi, kao cura u bijelom, momak koji se moli sa svjećom, životinje koje ne postoje i crne biljke. Sve to naravno je išlo prema meni, ali čim bi spomenula Allahovo Ime, odmah bi se u dim pretvorilo.

Čula sam takođe i smijanje po kući. Išla sam kod jednog hodže ovdje, koji mi je otklonio to sve, mislila sam, ali se ponovo u septembru počelo javljati kao kucanje sata u sobi gdje spavam, svaki put takodje kad se probudim, jedno 5 okucaja i to je to. Počela sam klanjati, i to je donekle prestalo, posto sam početnik, pa klanjam samo sa Bismillom, Fatihom i surama El-Ihlas, Felek i Nas.

Međutim sinoc sam se probudila i vidim u sobi, na zavjesi sobe, poredane kao obješene lutke i zavjesa se je micala lijevo desno. S tim micanjem su i nestale te lutke. Nakon što sam naravno proučila sure Felek i Nas, ali zavjesa se i dalje micala. Nastavila sam učiti ,medjutim, čula sam kako me neko doziva imenom iz hodnika, ali tihim glasom, samo jednom.

Jos da kazem da sam bila i kod Hafiza Bugarija i rekao mi je da učim pomenute sure i počnem da klanjam.na moje pitanje, imam li šta u sebi od tog svijeta,s amo je ušutio. Moje pitanje glasi: da li mi možete reci ima li ko u Tuzli da se bavi skidanjem sihira, da je 100 posto ispravan, ili u nekom gradu oko Tuzle, da li mi možete dati e-mail te osobe ili adresu, ime,broj, bilo sta samo da dodjem u kontakt.

Zanima me takodje da li mi mozete reci kako da sebi jos pomognem, koje sure da ucim, sta da radim, kako bi istjerala to iz sebe, i kako bi prestalo to prikazivanje, jer ja nemam više snage…Nabavila sam sebi i rukju ali je ne smijem pustit sama sebi, jer se bojim svoje reakcije i da sta se progovori iz mene.

Unaprijed Vam hvala…Sellam

Odgovor:

Jedna od čestih vrsta sihra jeste i sihr priviđanja ili halucinacija. Nastaje tako što sihirbaz šalje džina i obavezuje ga da se pojavljuje čovjeku u snu i na javi. Džin se pojavljuje pred čovjekom u liku divljih životinja koje ga napadaju u snu i dozivaju kada se probudi. Ponekad je to u vidu glasova koje on možda poznaje, a ponekad su to strani glasovi, koji ga navode na sumnju, pa ne zna da li su blizu ili daleko. Reakcije se razlikuju s obzirom na jačinu sihra. Ponekad se reakcije povećavaju do te mjere da dovode do granice ludosti, a ponekad toliko oslabe da se ne mogu ubrojati u šejtanske vesvese. Simptomi ovog sihra su:

– užasni snovi,
– u snu bolesnik čuje kako ga neko doziva,
– čuje glasove koji ga dozivaju, a ne vidi osobe,
– sugestije (vesvese),
– pretjerane sumnje i u najbliže prijatelje,
– u snu vidi kao da pada sa visokog mjesta,
– vidi životinje koje ga tjeraju.

Očito je da se kod vas radi o ovoj vrsti sihra. Ne mora značiti da se džin nalazi u vama. Čak šta više mislim da on nije u vama, nego oko vas, u kući ili oko nje. On je u vašoj blizini, ali to nikako ne znači da treba da ga se bojite, jer svako od nas ima svog džina pratioca koji ga nekada uznemirava. Kod vas nije slučaj pratioca, već džina koji vam je najvjerovatnije od nekoga poslat da vas uznemirava kako bi vas doveo do ludila. Hvala Allahu pa znate se braniti. Imate oružje koje znate koristiti. To je vrlo pozitivno i veoma važno. Što se tiče iscjelitelja ili liječnika, ja bih vam preporučio Enesa Beganovića iz Zavidovića. On je dobar i iskren liječnik. Njegov broj je (Obratite se urednikcima stranice).

Dok se ne obratite nekome ko će vam pomoći praktikujte sljedeće:

– abdestite se prije spavanja,
– sastavite šake, proučite u njih El-Ihlas, El-Felek i En-Nas i puhnite u njih a zatim potarite čitavo tijelo tri puta prije spavanja,
– proučite suru Es-Saffat ujutro i Ed-Duhan prije spavanja ili slušajte iste,
– proučite suru El-Bekara svaka tri dana ili slušajte istu,
– učite ujutro i navečer: “hasbijellahu la ilahe illa huve ‘alejhi tevekkeltu ve huve rabbul-aršil-azim.” – sedam puta
– učite zadnja dva ajeta sure El-Bekare prije spavanja,
– recite prije spavanja: “bismillahi veda’tu dženbi, allahumgfirli zenbi ve ahsie šejtani ve fukke rihani vedž’alni fin-nedijjil-e’ala.”
(U ime Allaha liježem, Bože moj oprosti mi moj grijeh, ponizi mog šejtana, oslobodi me dugova i udruži me sa najboljim društvom).
– snimite na kasetu ove sure: Fussilet, El-Feth, El-Džin i slušajte ih tri puta dnevno.

Pridržavajte se svih ovih upustava i praktikujte ih mjesec dana i ozdravit ćete, inšaAllah.

Mr.hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta