Odgovori o sihru

Iskušenje neimanja djece

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Esselamu allejkum, da Vas Allah dz. s. nagradi za ovu stranicu i za Vas trud, mnogo mi je citanje ove stranice pomoglo. Moj muz i ja smo sest godina u braku i hvala Allahu dz.s. imamo lijep brak, posao, ali nas Allah dragi nije nagradio djecom. Mnogo patimo zbog toga…

Sa medicinske strane je sve u redu, i dugo vremena smo isli na sve pretrage pa i na dijagnosticku operaciju i sve hvala Allahu dz. s. uredu. Zatim su nam ljudi savjetovali da odemo kod jednog Hafiza, stari i naucan covjek koji lijeci Kur’anom. Mi smo tako i uradili. Hafiz nam je rekao da nam je neko napravio sihre da nemamo djece i rekao nam je da mi klanjamo, a da ce on uciti iz Kur’ana i skinuti te sihre.

Citala sam takodjer da ste pisali da Allah daje porod kome hoce i ako tako Allah zeli mi cemo to prihvatiti – od Allaha je, takodjer ste pisali da se kod insana nagomilaju grijesi, i da i muz i ja smo grijesili, strah me je zbog tih grijeha, svaki dan patim zbog toga i onda kada se smijem patim zbog grijeha, pokajala sam se pred Allahom, a znam da je Allah milostiv i da oprasta sve grijehe osim sirk-a kada se insan istinski pokaje i kada te grihe ne cini vise, a Allah zna da bih sve dala da te grijehe nikada nisam pocinila. Nadam se da mi je Allah oprostio. Ako je ovo kazna za grijehe koje smo ucinili, za koje smo se pokajali i za koje se svaki dan kajemo, i to cu prihvatiti – od Allaha je, ali ne mogu prihvatiti zle ljude koji cine ovako nesta.

Da li je uredu sto smo isli kod Hafiza? Da li ce nam Allah oprostiti grijehe i da li se smijemo nadati da ce nam Allah podariti djecu kada se skinu ove sihre, naravno ako Allah bude htio? Da li nam vi mozete dati jos neke savjete sta mozemo jos uciniti, jer zelim da ono sto mi mozemo uciniti da sve uradimo, a Allah ce dati ako bude htio.

Unapred hvala I nek je Allahov mir I spas na sve vas I sve vernike sirom sveta.

Esellamu allejkum.

Odgovor:

Uzvišeni Allah je rekao: „… On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On, uistinu, sve zna i sve može.“ (Eš-Šura, 49,50)

Kao prvo molim Allaha da vas nagradi za strpljivost. Kao drugo, period od šest godina nije dovoljno dug da biste odustali od pokušaja dobivanja djece i da biste pali u očaj. Iz vašeg pisma nazire se i jedan vid nezadovoljstva i očaja. Vi kao vjernici nemate razloga za takvo stanje. Allah je Taj Koji određuje kad će ko od nas imati i hoće li uopće imati djecu. On ih jedino može dati. Zato, polahko, bez nervoze i bez srdžbe. Možete nemati djecu baš zbog silne želje i zbog toga što ste sebi nametnuli psihološki pritisak. I sami ste rekli da je sa medicinske strane sve uredu. Dakle, vi možete imati djecu. I imat ćete ih ako Bog da. Najvažnije je da su vaši reproduktivni organi zdravi i da možete imati djecu.

Nije problem što ste išli Hafizu, pogotovo ako on poznaje šerijatski način liječenja, a koliko vidim on to zna. Allah će oprostiti grijehe onome ko se iskreno pokaje i ko se više ne bude vraćao na grijeh. Naravno da se možete nadati djeci. Ja vam preporučujem sljedeće:

1. Iskreno se pokajte za grijehe koje ste počinili.
2. Nemojte više činiti grijehe koje ste nekada radili.
3. Udijelite sadaku.
4. Obratite se nekome ko poznaje šerijatski način liječenja sihra, možda je problem u sihru ili džinu koji, ako je poslan, ne dozvoljava, začeće. Ili ubija plod koji se začne. Vrlo je važno znati kako postupiti u ovakvoj situaciji. To mogu znati samo vrsni i dobri poznavaoci liječenja Kur’anom i Poslanikovim dovama.

Mr.hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta