Odgovori

U vezi snova…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

ESSELAMU ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU!

Postovana braco ja imam pitanja za vas pa ako mozete i znate da mi odgovorite; Ja sam na poslu upoznala jednu djevojku koja je pravoslavne vjere. U razgovoru sa njom ja sam joj objasnjavala sve sto ju je interesovalo o nasoj vjeri i u tom periodu dok sam pricala s njom o vjeri usnila sam jedan san koji bih volila da mi neko rastumaci ali neznam kome da se obratim. Sanjam ja kako ja i ta djevojka stojimo ko na nekom balkonu neke kuce a ta kuca se nalazi ko na mjestu gdje je sad nasa Dzamija a dole na livadi gdje sada nema nista nalazi se ko ta nasa Dzamija. I stojimo ti ja i ta djevojka tako na tom balkonu i gledamo u dzamiju a nebo je tmurno,oblacno,oni crni oblaci i ko grmi isijeva kad od jednom dzamija poce da se rusi ko da je od kockica sravni se sa zemljom za tren pa se opet sazida kao kad dijeca sklapaju lego kockice vrati se u istu onakvu ko sto je bila,a kao iz neba sijeva cuje se neki jak glas koji odzvanja i kaze nesto kao” I kad neko kaze da nema allaha” to kao ja sam dovela tu curu da se uvjeri da je allah mocan.Mene moji snovi nekad stvarno zbunjuju i znam dosta toga sto stari kazu da PRESNIJEM.ovo sam davno sanjala ali se sjecam svakog detalja i danas.

Ja sam udata i zivimo u zajednici prije devet mjeseci svekar mi je preselio. A na par mijeseci prije njegovog preseljenja sanjam ja ko zemljotres a ja i muz bjezimo i ko mi smo se sakrili pod betonski sto i kako ja pogleda u zemju ispod nas ja kroz zemlju vidim skelet tj. kosti a opet ko iz neba cujem glas “vidjecete vi kosti” i tako vam ja imam tih cudnih snova, sanjala sam ja nekad i hodze kako uce i svoja dva rodjaka koji su odvedeni i ubijeni a nikad se nista o njima nezna otkud oni meni u snovima samo Allah zna. Nekad sanjam strahote pa ustanem sva izmorena. Ako vi znate ovo rastumaciti odgovorite mi jer me jako interesuje.

Unaprijed hvala i neka vas Allah nagradi sto nam pomazete da prosirimo svoje znajne putem vase stranice.

ESSELMU ALEJKUM

ODGOVOR:

WE ALEJKUMUSSELAM,

NISAM KOMPETENTAN DA TUMACIM SNOVE, TAKO DA MOLIM ALLAHA NA HAJR DA DADNE SVAKOME NJEGOV SAN, AMIN!

Prof. Jasmin Djanan

NAPOMENA: DO SADA NAM JE MNOGO, MNOGO PITANJA DOLAZILO NA TEMU SNOVA, KADA SU NASI POSJETIOCI NAM OPISIVALI ONO STO SU SANJALI I TRAZILI TUMACENJE TIH SNOVA, MEDJUTIM POSTOVANA BRACO I SESTRE, ZELIMO DA VAS OBAVIJESTIMO DA NASI PROFESORI NISU KOMPETENTNI DA TUMACE SNOVE I DA NE ODGOVARAJU NA TAKVA PITANJA… STOGA VAS SAVJETUJEMO DA NAM NE SALJETE PITANJA GDJE SE TREBA NEKI SAN PROTUMACITI VEC DA POTRAZITE ODGOVORE NA NEKIM DRUGIM MJESTIMA.

ES-SELAMU ALEJKUM

NUM

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta