Odgovori

Kako se svijet širio?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es Sellamu Alejkum,

Imam jedno pitanje, koje mi je profesor postavio, na koje mu nijesam znao odgovorit. Pa eto posto vidim da se ovdje postavljaju mnogobrojna pitanja, ako biste bili u mogucnosti da mi vi pomognete, kako bi ja objasnio to profesoru.

Pitanje glasi: Kad je Allah Uzviseni stvorio Adema i Havu, ko su bila prva njihova djeca ? I ta njihova djeca naravno da su bila braca i sestre. A ako su ta njihova djeca imala odnos, onda je to ,,Incest” a to je zabranjeno u Islamu. Kako se od njihove djece izrodilo covjecanstvo ako nije bilo ,,incesta” ??

Nadam se da cete mi odgovorit na ovom pitanju.

Unaprijed Vam Hvala, i da vas Allah uzviseni nagradi, i obaspe neizmjernom miloscu…

Sellam

Odgovor:

Adam i Hava, alejhimes-Selam, su dobijali djecu, blizance, i muško iz jednog para je ženilo žensko iz drugog para. Koliko god nama izgledalo čudno, Uzvišeni Bog je to dozvolio, pa je prema tome, totalno validno. Kod ateista se javlja problem, da ne priznaju postojanje Boga, samim tim i Njegov nadmoć u svemu, pa i u mudrosti, te im to pada teško. Tako da onaj koji nije u stanju da vidi postojanje Boga, on će vidjeti šupljine u svim Njegovim odlukama. Onaj ko ne osjeća Sunčevu svjetlost, neće osjetiti ni Mjesečevu.
Kaže Francis Bacon: Onaj ko nauku poznaje površno, postaje ateista; ko nauku poznaje detaljno, postaje deista. I uistinu je tako, najveći naučnici historije su vjerovali u postojanje Boga. Neka i vas Allah Uzvišeni nagradi, i obaspe neizmjernom milošću, amin!

A Allah najbolje zna

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta