Odgovori

U depresiji sam, pomozite mi…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam, ja sam jedna zena koja ima dosta problema sa zdravljem. Prije trinaest godina sam dobila moje prvo djete, posle njegove prve godine dana sam se razbolela. Bila sam kod svih mogucih doktora, snimala sve od glave do pete, svi mi kazu da je sve uredu ali ja bolesna!! Na pocetku bolio me je zeldac u tjelu imala sam osjecaj kao da su mravi a u glavi da nepricam koji osecaj posle sve vise i vise dok nije doslo da mi ni zivot nije interesantan, pa sam molila doktore da mi daju neku medicinu. Dobila sam medicinu za depresiju, trosim vec 5 godina idem redovno kod psihijatra jer oni kazu da imam depresiju ali to mi nije pomoglo jedino da ponekad bolje spavam sto se tice dnevnog zivota nema dana da se ne plasim nedaj boze da necu uraditi nesto a imam malu djecu pa bi zeljela ako ima neko ko bi mi mogo pomoci i uputiti me na pravi put, jer ja ne znam kome vise da se obratim.

Unapred zahvaljujem

Pomozite mi

Odgovor:

Molim Allaha da vam pomogne i da vas izliječi. On sve može. Poslanik s.a.v.s. je rekao da za svaku bolest postoji lijek, osim smrti i starosti. Prvo što trebate uraditi jeste zahvaliti Allahu na blagodatima kojima vas je obasuo a kojih niste ni svjesni. Nabrojte ono što je dobro i uredu kod vas i vidjećete da je više dobra nego lošeg u vašem životu. Eto i sami ljekari rekli su da je sve uredu. Čemu onda panika? Budite optimisti i vjerujte u svog Gospodara. Veliki broj duševnih bolesti uzrokovano je lošim raspoloženjem i nezadovoljstvom.

Veoma interesantno u vašem slučaju jeste činjenica da niste naveli ni jedan ozbiljan simptom bolesti na osnovu kojeg bi vam možda mogao predložiti šta da uradite. Niste mi spomenuli da li klanjate i da li spominjete Allaha, tj. da li činite zikr. Većinu bolesti i duševnih nadražaja vjernik može smiriti redovnim učenjem Kur’ana, spominjanjem Allaha i obavljanjem namaza. Uzvišeni Allah kaže: „Samo spominjanjem Allaha duše se smiruju.“

Dobro je što ste išli kod psihijatra, iako se ja na vašem mejstu ne bi zadovoljio samo sa jednom dijagnozom. Obično oni većini pacijenata koji im se prvi put obrate daju medikamente za smirenje i druge vrste lijekova protiv depresije. Da biste bili potpuno sigurni da se vaš problem ne tiče psihijatra i zvanične medicine posjetite barem još jednog ljekara.

Međutim, pošto spominjete i iritaciju želuca i način na koji se dešava bol u želucu i glavi, možda biste ipak trebali da se obratite nekome ko poznaje liječenje Kur’anom. Adresu i broj telefona od liječnika u Švedskoj vam mogu dati urednici stranice na kojoj ste postavili pitanje.

Ako imate neke od od dole spomenutih simptoma, dobar liječnik Kur’anom znaće šta treba da uči u ovoj situaciji.

1. Stalan bol u jednom od udova,
2. Periodični napadi (nervni grčevi),
3. Paraliza nekog od dijelova tijela,
4. Prestanak rada nekog od čula.

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta