Odgovori

Težak period u životu… loše završena ljubav

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam Aleykum…Da vas Allah nagradi što ste nam ovim putem omogućili da saznamo više o našoj veri i da inshAllah popravimo sami sebe uz vaše savete…

dragi brate, prošao sam težak period, upoznao sam jednu devojku koja mi je govorila da me voli i da bi htela da bude sa mnom, ja sam je zavoleo. Krili smo da smo zajedno dugo vremena, jer je ona meni govorila da će njeni saznati da će nas razdvojiti jer je ona iz poznate i bogate porodice i da ako sa bude znalo za nas, svi će pričati što će i stići do njenih roditelja. Govorila mi je da njeni roditelji misle da nije vreme da ima nekoga i da ja treba da je čekam, ja sam iz ljubavi pristao.

Ja nisam bio za to i savetovao sam je da kaže jer se na lažima ništa ne gradi. Bio sam daleko od ALLAHA, i zbog nje sam počeo da lažem druge da sa njom nemam ništa, da smišljam razne izgovore, krio sam samo zbog nje… nakon nekog vremena drugi momci su počeli da je zovu i šalju poklone, ja sam to trpeo iako mi je bilo mnogo teško da to podnosim, voleo sam je…

…jednog dana je počela da daje povoda jednom momku, video sam je par puta zajedno sa njim dok smo ja i ona bili zajedno. Kad sam ih jednom prilikom zatekao zajedno, bilo mi je mnogo teško, ona mi je prišla i ja sam osetio potrebu da je udarim, u tom trenutku sam se setio da Poslanik s.a.v.s. nikada nije udario ženu, pretrpeo sam… kad je došlo vreme da ona možda i ima nekoga, nazvala me je i rekla mi je da ne može da bude sa mnom, jer ne može da mi oprosti sto sam se ja naljutio jer se dopisivala sa tim momkom.

U tim trenutcima sam bio jako slomljen, pao sam na sedždu i molio Allaha da mi uzme život. Bilo mi je mnogo teško, osećao sam fizički bol u grudima, a stalno sam u sebi ponavljao da treba da joj oprostim i trudio se da je ne mrzim i da joj ne pomislim loše, stotinama puta mi je palo na pamet da je prokunem al sam se setio da kad je Poslanik s.a.v.s bio uzdignut, video je bika kako pokušava ući u kamen i rekao je da je to izgovorena reč i da se ne može povratiti… od svega toga je prošlo 6 meseci. Počeo sam obavljati namaz, jer me je to lečilo, zikriti, jer me je to lečilo, obavljati noćni namaz, jer me je to lečilo…

Vas bih samo da zamolim za savet, jer sam se ja okrenuo od te devojke, jer ona ne zaslužuje, da li ja pored svega toga što sam uradio, treba da se nadam nagradi, a Allah najbolje zna.

Da Vas Allah nagradi najlepšom nagradom!

Odgovor:

Poštovani,

Molim Allaha da vas učvrsti u vašoj vjeri i da vam oprosti što se Ga molili da vam u jednom trenutku slabosti uzme dušu. Prilikom iščitavanja prvog dijela vašeg pitanja počeo sam da vas sažaljevam. Međutim, što sam više išao prema kraju, sve sam vas više poštovao i divio vam se, a djevojku sam počeo sažaljevati. Naime, o čemu se radi.

Vi ste koliko vidim bili jako zaljubljeni u tu djevojku. Ona je to dobro znala, ali za nju vaša ljubav očito nije nešto predstavljala. Dokaz da nije marila je taj što je, dok je bila s vama u vezi, ostvarivala i njegovala kontakte i sa drugim muškarcima. Na kraju ste ju i zatekli sa drugim muškarcem. Zbog nje ste zapostavili i vjeru. Nakon toga Allah vam se smilovao i vi ste utjehu našli u vjeri. Dakle, vi trebate zahvaljivati Allahu što su se stvari tako pozitivno po vas počele odvijati i što niste dublje ogrezli u grijehu. Naravno da ćete za to imati nagradu, jer je Poslanik s.a.v.s. rekao: „Ko ostavi nešto radi Allaha, Allah će mu nadoknaditi bolje od onoga što je ostavio.“ (Ahmed, hadis sahih, Mekasidu Hasene, hadis br. 2197)

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta