Odgovori

Rak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam!

Zamolio bi vas ako bi mi mogli pomoci kako i na koji nacin da trazim kroz vjeru pomoc za rak, neka uputa ili kako da ga kontrolisem sa vjerom nasom?

Odgovor:

Ono sto vjera islam nudi jeste dova Uzvisenom Allahu, pokajanje za pocinjenje grijehe i cinjenje sto veceg broja dobrih dijela koja ce anulirati hrdjava koja su do sada pocinjenja. Formula toga lijeka je jednostavna a sadrzi se u rijecima ESHEDU EN LA ILAHE ILLALLAH WE ESHEDU ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH

(SVJEDOCIM DA NEMA DRUGOG BOGA OSIM ALLAHA I SVJEDOCIM DA JE MUHAMMED POSLJEDNJI BOZIJI POSLANIK)

Mnogima je ta recenica preokrenula zivot na bolje i niko ko se na Allaha oslonuo nije se pokajao. U najmanju ruku, umrijeti kao musliman i na rijecima istinskoga tevhida, znaci da ces biti spasen od vjecne dzehennemske patnje, koja je sigurno jaca i zesca od svih tegoba koje nas sretnu u vidu ovosvjetskih prolaznih bolesti.

Okreni se vjeri islamu, koja je spas i lijek za sve tegobe koje nas tiste na ovome svijetu. Ovaj svijet nije stvoren kako bismo na njemu vjecno proveli svoje zivote. To je samo stanica na kojoj svako od nas ima ulogu i zaduzenje koje treba da obavi i idemo dalje. Neko ce uspjeti da se odazove Allahovom pozivu u potpunosti pa ce imati i potpunu nagradu na onome svijetu. Neko ce to uciniti djelimicno pa ce i njegova nagrada takva biti.

Molim Allaha da ti podari svjetlo upute u ovim rijecima kako bi susreo svoga i moga Gospodara sa rijecima ALLAH JE DRUGOG BOGA OSIM NJEGA NEMA!

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta