Odgovori

Da li ovo spada u ogovaranje?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu !!

Pre svega zelim da vas pohvalim da vam je sranica stvarno hairli, Allah vam podario svakog hajra insaAllah i olaksao svaki rad amin!Mene interesuje da li spada u ogovaranje npr. sledeci slucaj: da se neka sestra “pozali” drugoj sestri sto se njenih problema tice sa svekrvom, naime nema tu nikakvog vredjanja, recimo ona je takva ili onakva ne, samo da joj isprica sta joj se desava a da je ova posavetuje kako da postupi da stvori mir u kuci sporazumevanje i srecu uz Allahovu pomoc svakako.

Da vas Allah nagradi insaAllah firdewsima Dzenneta sto nam pomazete da u svakodnevnom zivotu postupamo u skladu sa propisima.

Odgovor:

Neka te Uzviseni Allah pocasti Dzennetonn i ucini jednom od dzennetskih hurija amin!

Sto se tice prepricavanja problema, treba da budemo sto neutralniji, bez spominjanja imena, nego da se konkretno bez dodavanja ili oduzimanja stvarnih cinjenica, govori o problemu i nacinima njegovoga rjesenja. Tada se nece smatrati gibetom ili potvorom, a Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta