Dove i zikr
brown eggs on white textile

8 stvari od kojih se utjecao Poslanika alejhiselam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Briga – El Hemm (الهَمُّ) i tuga – El Hazen (الحَزَنُ) su parci; pa ako su neželjene stvari kojima se izlaže srce od stvari koje se očekuju u budućnosti; onda pruzrokuju brigu, a ako su od stvari koje su se desile u prošlosti; onda prouzrokuju tugu.

A i nesposobnost – El Adžz (العَجْزُ) i ljenost – El Kesel (الكَسَلُ) su isto parci; pa ako robu promakne hajr, radi toga što nije kadar; to je onda nemogućnost i nesposobnost, a ako je to radi nedostatka volje; to je onda ljenost.

A i kukavičluk – El Džubn (الجُبْنُ) i škrtost – El Buhl (ُالبُخْل) su isto tako parci; pa ako ne postoji korist od njega u tijelu; to je onda kukavičluk, a ako je to u imetku; to je onda škrtost.

A i prevlast duga – Dalu’ El Dejn (ضَلْعُ الدَّيْن) i premoć ljudi – Kahr El Ridžal (قَهْرُ الرِّجَال) su takođe parci; pa ako je nadmoć drugog nad njim s pravom; to je onda prevlast duga, a ako je bespravno; to je onda od premoći ljudi.

Šejh Mensur Simari

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta