Odgovori

Bratova teška bolest

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Sellam svima

Imam jedno pitanje i takodje bi zelela da me uputite na pravi put, imam brata koji je vec evo 3 godine bolestan to se sve desilo od jednom kazu doktori da ima bolesno srce.On ima 26 godina dvoje malih djece i nikad nikom lose nije uradijo. Bijo je pre 2 meseca tako rec kratko pred smrt mi smo svi plakali molili se Allahu.

Reci te mi molim vas kako bi mogla ja da pomognem, sta da uradim koje dove da ucim da ga izlecimo, da mu pomognemo. Trenutno je u bolnici zivi na aparat koji mu
je tako rec vestacko srce taj aparat je trenutno njegovo srce sad mi neznamo dali je to sve tako kao sto doktori kazu ili mozda i nije. Jer samo Allah dz.
zna sta je i kako je i kakvu je sudbinu propisao. Sta u ovakvoj situacije da radimo. Hvala vam, Allah dragi neka vas nagradi i sve u zivotu bi dali da njega izlecimo molimo vas da nam pomognete.

Sellam svima

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Najbolje je da prvo ustanovite sta je medicina kadra uciniti. Idite glavnom doktoru koji je za pacijenta zaduzen, posavjetujte se s njim, pa cete znati pravi izgled njegovog stanja.Dova kao ibadet je potvrdjena I svaka dova koja se Allahu uputi iz iskrenog i dobronamjernog srca inshaAllah biti ce primljena. Nemaju neke maksuz dove koje se uce, osim da je Poslanik alejhisSelam ucio kada bi nekoga bolesnika posjetio govorio bi: ”Neka te Allah izlijeci”.

Allah je taj koji poznaje elhamdulillah sve jezike, tako da svaka dova mu je poznata i svaka rijec koju izustimo i koju u mislima skrivenu ostavimo. Molim Allaha subhaneh da mu tom bolescu oprosti grijehe. Amin!

Vi imate sansu da bdijete kraj bolesnika i podsticite ga izgovori rijeci”LA ILAHE ILLALLAH” prije nego njegova dusa napusti ovaj svijet. To ce mu omogucit uz Allahovu dozvolu da na onom svijetu bude prozivljen sa vjernicima I sretnim u Dzennetu. Pomozite clanovima njegove obitelji i budite im pri ruci. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta