Rekaik

Allah probudio ženu iz kome zbog dobročinstva njenog sina

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Želim s vama podijeliti veoma zanimljivu ispovijest. Jedan čovjek čija je majka bila u komi i smještena na intezivnoj njezi, ispričao je sljedeće:

“Pošao sam posjetiti majku koja je u bolnici ležala na odjelu za intenzivnu njegu. Svratio sam na benzinsku pumpu. Bilo je ljeto i bile su paklene vrućine. Na benzinskoj pumpi vidio sam mačku s troje veoma žednih mačića. Mačka je iz neke cijevičice iz koje je kapala voda, hvatala kapi i stavljala svojim mačićima u usta. Kupio sam flašicu vode, napojio mačiće i pošao. Kada sam stigao u bolnicu na odjelu za intenzivnu njegu, nisam zatekao majku, njeni krevet je bio prazan, pomislio sam umrla je. Medicinsko osoblje reče mi: ‘Tvoja je majka prije nekoliko minuta došla svijesti i nema potrebe da bude na ovom odjelu’. Ušao sam u sobu u kojoj su prenijeli majku pa mi reče: ‘Sinak, Allah te nagradio svakim dobrom, Allah te usrećio!’ ‘Zbog čega majko?’, upitao sam. Ona odgovori: ‘Zbog toga što si napojio one mačiće, tako mi Allaha, sve sam toliko jasno vidjela kao da sam bila s tobom’.”

Ovo je ispričao šejh Seid el-Kahtani
Prenio hfz. Abdurrahman Kuduzović
Za N.um.com pripremio Admir Ćomić

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta