Aktuelno

Austrijski MMA borac, Wilhelm Ott povodom dešavanja u Beču

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Austrijski MMA borac, Wilhelm Ott je u mjesecu maju primio islam

Pozdrav i esselamu alejkum. Ja, kao Austrijanac, kao musliman iz Austrije i patriota ove zemlje, sam veoma zabrinut zbog minulih dešavanja u Beču. Prirodno, siguran sam da je ovo provokacija, provokacija protiv Austrije i muslimana, a ljudi koji su ovo uradili pokušavaju da siju razdor i mržnju. Nije slučajnost da je ovo učinjeno baš nakon dešavanja u Francuskoj i uoči američkih izbora, pa da široko odjekne planetom.

Ali sam isto tako ubjeđen da su Austrijanci nacija koja je iskusila mnogo tokom istorije i neće podleći ovim provokacijama. Takođe, siguran sam da će se muslimani ujediniti još više i približiti se svojoj evropskoj braći, koje god da su nacije ili religije. Društvo će se ujediniti, a izvanredan primjer ovoga je hrabar čin moja dva prijatelja, austrijskog i turskog porijekla, MMA boraca, koji su rizikovali svoje živote da zaštite jednu ženu i policajca tokom ovog terorističkog napada. Molim Svevišnjeg da Austriji podari mir i napredak.

Šaljem selam svim muslimanima Evrope. Prestanite sa islamofobijom, mi smo svi jedno. Prestanite sa terorom svuda na planeti.

Willi Ott

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta