Tekstovi
white ceramic bowl on black table

Čovjek koji je ubio svoju majku

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Šejh Abdulhamid el-Kišk ispričao je sljedeće:

“Jedan bogati mladić, nakon što mu je umro otac, preuzeo je brigu o majci, pa ju je izuzetno čuvao i pazio. No, on je stupio u brak s veoma sebičnom ženom, kojoj poče smetati svekrva, te ju je stala uznemirivati riječima i djelima.

Allah je htio da majka tog mladića duševno oboli, što snaha nikako nije mogla podnijeti. Jednom, ona reče svom mužu: ‘Nalaziš se pred surovim izborom! Odluči s kim ćeš živjeti: s majkom ili sa mnom!’ Muž je pokušao uvjeriti svoju suprugu da se treba strpjeti i biti zadovoljna sudbinom… Budući da je nije uspio u to uvjeriti, promislio je o svom položaju i, poslušavši šejtana i svoju dušu koja navodi na zlo, odluči ubiti majku. Jedne hladne noći odveo je majku na potkrovlje i gurno je. Ona je, žaleći se Allahu na nepravdu svog sina, ispustila dušu i vratila se Allahu.

Kao što to običaji nalažu, sin je upriličio golemu žalost na koju su dolazili komšije i poznanici. Dani su prolazili, a taj je čovjek mislio da ga neće stići Božija pravda i da ga neće snaći kazna koja uvijek stigne grešnike. Nedugo zatim i on je duševno obolio, pa ga njegova supruga, kao ni svoju svekrvu prije toga, nije mogla podnositi. Jedne je noći taj čovjek otišao na potkrovIje i skočio s istog mjesta s kojeg je ranije gurnuo svoju majku…”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta